Σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνει τα εξής:

«Σήμερα, είναι η ημέρα της δημόσιας αναγνώρισης της προσφοράς όλων των εθελοντών αιμοδοτών , των σιωπηλών και αφανών ηρώων που, ήσυχα και απλά, με ανιδιοτέλεια και αλληλεγγύη, με συναίσθηση καθήκοντος απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, χαρίζουν το αίμα τους και σώζουν ζωές συνανθρώπων, που έχουν ανάγκη.

Σήμερα, ευαισθητοποιούμαστε σχετικά με την ύψιστη ανάγκη για αιμοδοσία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, για τη διατήρηση επαρκών αποθεμάτων ασφαλούς αίματος, αλλά και την επίτευξη καθολικής και έγκαιρης πρόσβασης σε ασφαλή μετάγγιση αίματος.

Σήμερα, με τη σωστή ενημέρωση, μπορούμε να εξαλείψουμε την προκατάληψη, την παραπληροφόρηση και την άγνοια , που αφορά στην αιμοδοσία.

Η σημερινή μέρα, μας δίνει την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε την υπέρτατη αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, αλλά και να αντιληφθούμε την ανάγκη οικοδόμησης ενός βιώσιμου και ανθεκτικού εθνικού συστήματος αίματος.

Το γεγονός ότι το αίμα δεν παρασκευάζεται, δεν αγοράζεται, παρά μόνο χαρίζεται, είναι ένα εφαλτήριο αναζήτησης και θετικής σκέψης για το «μυστήριο» της Ανθρώπινης ζωής, που φανερά συνδέεται με τη συνύπαρξη και την αλληλεγγύη.

Σε όλες τις μάχες της ζωής είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - #Κανείς _Μόνος!»