Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των πεσόντων ηρώων της Κύπρου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας, απέστειλε χαιρετισμό η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επεσημαίνοντας τα εξής:

«Κοντεύει σχεδόν μισός αιώνας που η Χούντα έδωσε την εντολή για το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου, μια απόφαση που σήμανε την αρχή της κυπριακής τραγωδίας και γράφτηκε στις σελίδες της ιστορίας του Ελληνισμού με τα μελανότερα χρώματα.

Οι καταστροφικές και προδοτικές αποφάσεις της διορισμένης από δικτάτορα κυβέρνησης, σημάδεψαν βαθιά τις ψυχές των Ελλήνων και Κυπρίων αδερφών, αφήνοντας μια ‘ανοιχτή πληγή, που ακόμα αιμορραγεί.

Οφείλουμε όλοι μας να θυμόμαστε και να τιμούμε, σε κάθε ευκαιρία, τους πεσόντες ήρωες, πολεμιστές και απλούς πολίτες, που θυσιάστηκαν για να προασπίσουν την ακεραιότητα, τη δημοκρατία και την ελευθερία της Κύπρου. Αποτελεί ιερό μας χρέος να διατηρήσουμε άσβεστη την εθνική μας μνήμη και να μη σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την επανένωση της μαρτυρικής Κύπρου, την επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και την δικαίωση των νεκρών .

Η τουρκική κυβέρνηση, όπως και τότε, έτσι και σήμερα, επιμένει να παραβιάζει κατάφωρα κάθε διεθνώς παραδεδεγμένο κανόνα διεθνούς δικαίου. Η προκλητικότητα της γείτονος εξαπλώνεται διαρκώς, αμφισβητώντας βασικά κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία, και παρά τις παράλογες αιτιάσεις της Άγκυρας, είναι η μόνη νόμιμη και διεθνώς αναγνωρισμένη κρατική οντότητα στην Κύπρο .

Με τη σταθερή αφοσίωση μας στη μνήμη των αδελφών της Κύπρου…

Δεν ξεχνούμε».