Μαθητής παρελθόντων ετών του 5ου Γυμνασίου Λάρισας, δώρισε στο σχολείο από το οποίο αποφοίτησε έναν αυτόματο απινιδωτή, μια ειδική συσκευή που καλύπτει την ανάγκη ενός έκτακτου καρδιακού επεισοδίου. Κατά ευτυχή συγκυρία, η δωρεά συνέπεσε χρονικά με την εκπαίδευση τριών εκπαιδευτικών του σχολείου μας και όλων των μαθητών της Α’ Γυμνασίου στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Η εκπαίδευση αυτή έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος τυπικής Εκπαίδευσης «Βασική Υποστήριξη Ζωής (BasicLifeSupport) με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή» του Δήμου Λαρισαίων και του Πανεπιστημίου Πολιτών, σε συνεργασία με τη Β/θμια Εκπαίδευση και άλλους φορείς.

Ο εξοπλισμός του σχολείου με έναν αυτόματο απινιδωτή, ένα εργαλείο «ζωής», δίνει απτή προστιθέμενη αξία στις προαναφερθείσες ενέργειες πρόληψης μέσω της εκπαίδευσης και καλλιέργειας δεξιοτήτων ζωής, ενώ συγχρόνως δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η συγκινητική προσφορά φανερώνει την ευαισθησία και το ειλικρινές νοιάξιμο του δωρητή για την ανθρώπινη ζωή, το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και τη διάθεση προσφοράς που τον διακατέχει. Ταυτόχρονα δείχνει το σεβασμό του στο δημόσιο σχολείο και στους δασκάλους που το υπηρετούν καθώς επίσης το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τους μαθητές/τριες του σχολείου μας.

Η Διεύθυνση του 5ου Γυμνασίου Λάρισας και οι Εκπαιδευτικοί, σεβόμενοι την επιθυμία του δωρητή-τέως μαθητή του σχολείου μας να κρατήσει την ανωνυμία του, του απευθύνουν δημόσια ένα μεγάλο «Ευχαριστώ».