Τα δώρα είναι ικανά να χαρίσουν χαμόγελα σε όσους τα λάβουν και ιδίως εκείνα των Χριστουγέννων μπορούν να φέρουν τη μαγεία των εορτών στο βλέμμα όσων τα λάβουν, στο άψε σβήσε.

Τις ημέρες αυτές τα καλέσματα είναι πολλά και ιδίως σε σπίτια, όπου οικογένεια και φίλοι συγκεντρώνονται ολόγυρα από ένα τραπέζι και απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου, λιχουδιές, γιορτινά πιάτα και όνειρα για το νέο έτος.

Και επειδή σε ένα κάλεσμα δεν πρέπει ποτέ να πηγαίνουμε με άδεια χέρια, το ερώτημα που ταλανίζει το μυαλό όλων μας είναι, ποιο είναι το ιδανικό δώρο για τους οικοδεσπότες;

Οι επιλογές είναι πολλές, πόσο μάλλον αν κανείς έχει προγραμματίσει τις εξόδους του και γνωρίζει ήδη πού θα πάει ώστε να κάνει έρευνα αγοράς και να ψωνίσει το τέλειο δώρο.

Από την άλλη, δεν είναι και λίγες οι φορές που οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας έχουν συνεπάρει και δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε τη βόλτα μας στα μαγαζιά ή ακόμη, έχουμε λάβει μια πρόσκληση της τελευταίας στιγμής.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι επιλογές μπορεί να είναι περιορισμένες, καθώς τα καταστήματα τις ημέρες των εορτών παραμένουν κλειστά, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα δώρα που μπορείτε να πάρετε από ένα ζαχαροπλαστείο ή από ένα ανθοπωλείο εντυπωσιάζοντας τους φίλους σας.

5 δώρα για να χαρίσετε στους οικοδεσπότες του εορταστικού καλέσματος

Αρωματικά sticks και κεριά

Απαλά αρώματα πούδρας, σανταλόξυλου ή και gingerbread, όποιο κι αν είναι το αγαπημένο των φίλων σας σίγουρα αυτό είναι ένα δώρο που θα λατρέψουν. Υπάρχουν ποικιλίες αρωματικών stick και κεριών που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα και να χαρίσετε σε ένα φιλικό ζευγάρι και ναι, πρόκειται για ένα δώρο που θα αγαπήσουν αφού πρόκειται με αυτό να απογειώσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού τους.

Γούρι

Ένα γούρι είναι κλασικό δώρο και στην αγορά υπάρχουν πολλά γουστόζικα που μπορείτε να επιλέξετε για δώρο. Από τα κλασικά ρόδια με το χαρακτηριστικό νούμερο της νέα χρονιάς, μέχρι τα evil eyes και τα καραβάκια, υπάρχει μεγάλη ποικιλία για κάθε γούστο. Εκτός από τύχη, με αυτό το δώρο θα χαρίσετε στους αγαπημένους σας και μια υπέροχη και πρωτότυπη νότα διακόσμησης.

Κρασί

Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα καλό κρασί. Αυτό είναι ένα δώρο που σε κάθε τραπέζι, πόσο μάλλον στα εορταστικά καλέσματα, μπορείτε να προσφέρετε στους οικοδεσπότες και πιστέψτε μας -θα σας ευγνωμονούν. Στα καλέσματα στο σπίτι, ιδίως στις γιορτές, συνήθως ολόγυρα από το τραπέζι κάθεται κόσμος με διαφορετικό γούστο και εντελώς διαφορετικές προτιμήσεις στις γεύσεις επομένως η ποικιλία στα ποτά είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Γλυκά

Είτε είστε λάτρης των γλυκών είτε όχι, ένα κουτί με γλυκά είναι πάντα καλή ιδέα καθώς μετά το φαγητό έρχεται το επιδόρπιο και όπως είπαμε και παραπάνω η ποικιλία είναι καλοδεχούμενη. Μπορείτε να πάρετε ένα κουτί με γλυκά της εποχής κοινώς, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, ειδάλλως, επιλέξτε σιροπιαστά -τα οποία είναι πάντα στη «μόδα» ή ένα προφιτερόλ.

Λουλούδια

Τέλος, έρχονται τα λουλούδια. Τα λουλούδια είναι πάντα ένα από τα δώρα που μας βγάζει ασπροπρόσωπους. Ομορφαίνουν τον χώρο, μυρίζουν υπέροχα και χαρίζουν χαμόγελα. Μπορείτε να φτιάξετε μια κλασική απλή σύνθεση για την περίσταση ή να φτιάξετε ένα καλάθι με λουλούδια και γλυκά.

bovary.gr