Την τρίτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής κατέκτησε το Δημοτικό Σχολείο της Φαλάνης που δημιούργησε μια πρωτότυπη εφαρμογή ανακύκλωσης με στόχο την ενίσχυση της διαλογής στην πηγή και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην ανακύκλωση μέσω της ανταποδοτικότητας.

Η εφαρμογή αυτή ταυτίζεται με τους στόχους της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και για το λόγο αυτό ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε επισκεφθεί το σχολείο και είχε δεσμευτεί το αμέσως επόμενο διάστημα να παρουσιαστεί το ‘’Έξυπνο σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης‘’ μαζί με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους πολίτες.

Μετά την επιτυχία των μαθητών ο κ. Νταής επισκέφθηκε χθες και πάλι το σχολείο και πρόσφερε στην ομάδα ρομποτικής, αλλά και σε όλους τους μαθητές του σχολείου ένα συμβολικό δώρο, μια τσάντα ανακύκλωσης συνοδευόμενη από μολύβι και γόμα. Συνεχάρη τη δασκάλα του σχολείου Ξανθή Κόκκινου, αλλά και τους μαθητές για τη συλλογική τους προσπάθεια.

Ο κ. Νταής τόνισε ότι με τις συνδυασμένες δράσεις ανάμεσα στην τεχνολογία και την ανακύκλωση η νέα γενιά δείχνει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.