«Δεν θα αφήσουμε το νομό Λάρισας χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό, ιδιαίτερα μετά τις πλημμύρες στην Θεσσαλία».

Αυτά τόνισε ο βουλευτής του Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος στην Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως μετά την ωριαία συνάντηση τους στο Υπουργείο, όπου είχαν συζήτηση για μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον Νομό Λάρισας αλλά και θέματα της  επικαιρότητας.

Το ζήτημα που προκύπτει από την εφαρμογή του Νόμου 5056/2023 που καταργεί τα Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου Δικαίου και τα ενσωματώνει στους οικείους Δήμους, ήταν το πρώτο θέμα που έθεσε ο Λαρισαίος βουλευτής στην Υπουργό, καθώς της ζήτησε να εξαιρεθεί από το Νόμο το ιστορικής αξίας Ωδείο Λάρισας. 

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συζήτηση το επίκαιρο θέμα των ευρωεκλογών και η δυαντότητα ψήφισης με επιστολική ψήφο, έτσι ώστε να μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους διακίωμα οι Έλληνες ομογενείς.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε Δημόσιους Οργανισμούς που εδρεύουν στη Λάρισα και ανήκουν στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Χρήστος Καπετάνος έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Επισκέφθηκα την Υπουργό Εσωτερικών και καλή μου φίλη, Νίκη Κεραμέως με αφορμή μια συζήτηση εφ΄όλης της ύλης σε θέματα που αφορούν το χαρτοφυλάκιο της. Έθεσα στην Υπουργό το ζήτημα της ανάγκης εξαίρεσης από το νέο νομό του Ωδείου Λάρισας λόγω της ιστορικότητας του σύμφωνα με το άρθρο 52 του ίδιου Νόμου και να συνεχίσει την αυτοτελή του λειτουργία. Επίσης ζήτησα από την Υπουργό την μη πληρωμή των μισθωμάτων σε δημοτικά χωράφια ή μίσθια που πλημμύρισαν. Ακόμη συζητήσαμε για τους δήμους, αλλά και τους Δημόσιους Οργανισμούς που εδρεύουν στη Λάρισα και τις ανάγκες τους για περεταίρω στελέχωση. Τέλος αναφερθήκαμε στην απόφαση επιστολικής ψήφου στις επικείμενες ευροεκλογές, η οποία είναι προς την απόλυτα σωστή κατεύθυνση αφού θα δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ευχαριστώ την Υπουργό, Νίκη Κεραμέως για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε και την θετική της διάθεση στα περισσότερα από τα ζητήματα που της έθεσα».