Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας είναι το μεγαλύτερο δημοτικό ωδείο της Ελλάδας, το νομικό πρόσωπο του οποίου καταργείται, άρα και η αυτόνομη λειτουργία του, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και προβλέπεται ότι η λειτουργία του θα υπαχθεί στον Δήμο.

Η απόφαση αυτή μάλιστα, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην κοινωνία της Λάρισας. Ο Πάνος Σάπκας, αντιδήμαρχος πολιτισμού δήμου Λαρισαίων, μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3, για το θέμα.

«Είναι γεγονός ότι με την απόφαση αυτή η Λάρισα είναι ανάστατη, γιατί θεωρεί μεγάλη αδικία το ότι δε υπάχθηκε το δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στα νομικά πρόσωπα που μπορούσαν να εξαιρεθούν. Είναι ένα νομικό πρόσωπο από το 1930 με ένα έργο τεράστιο, και ένα μεγάλο κύκλο εργασιών. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι φορείς της πόλης έχουν βγάλει ψηφίσματα στήριξης. Μας ανησυχεί ότι μετά από περίπου 100 χρόνια χάνει την αυτονομία του, υπάρχει μια τεράστια γραφειοκρατική διαδικασία. Είναι ένα Ωδείο με πάρα πολλούς μαθητές».

Για το γιατί δεν εξαιρέθηκε το Ωδείο, ενώ υπήρχε η δυνατότητα ανέφερε:

«Πιστεύω ότι δεν μελετήθηκε σωστά η απόφαση, που είναι ομόφωνη του δημοτικού συμβουλίου, που λέει ότι δεν πρέπει να υπαχθεί στον νέο νόμο, ο οποίος στην υπουργική απόφαση αναφέρει ότι μπορούν να εξαιρεθούν νομικά πρόσωπα που έχουν εξειδικευμένο ρόλο».

Ρεπορτάζ: Μάνια Γκουσιάρη

ertnews.gr