Οι εκπαιδευτικές συναυλίες έχουν στόχο να μυήσουν τα παιδιά στο χώρο της τέχνης με ζωντανές συναυλίες μεγάλων καλλιτεχνών της κλασικής μουσικής. Τα παιδιά και το κοινό θα κάθονται επάνω στη Σκηνή της Αίθουσας Συναυλιών, ώστε να είναι σε άμεση επαφή με τους σολίστ.
Η διάρκεια των συναυλιών είναι μία ώρα.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, 19:30

Σκηνή της Αίθουσας Συναυλιών του Δ.Ω.Λ.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Στην πρώτη συναυλία, θα παρουσιαστούν τρεις σονάτες για πιάνο του L. van Beethoven από τρεις διαφορετικές περιόδους της ζωής του, που αντιπροσωπεύουν κατά κάποιο τρόπο τη συνθετική του δημιουργία.

Πρόγραμμα

L. v. Beethoven Σονάτα σε Φα δίεση μείζονα, έργο 78
-Adagio cantabile. Allegro ma non troppo
-Allegro vivace

L. v. Beethoven Σονάτα σε Μι ύφεση μείζονα, έργο 7
-Allegro molto e con brio
-Largo, con gran espressione
-Allegro
-Rondo: Poco allegreto e grazioso

L. v. Beethoven Σονάτα σε Λα ύφεση μείζονα, έργο 110
-Moderato cantabile molto espressivo
-Allegro molto
-Adagio ma non troppo - Fuga

Χαράλαμπος Αγγελόπουλος

Σπούδασε στο ΚΩΘ, στη HochschulefürMusik της Κολωνίας και στη RoyalScottishAcademyofMusicandDrama. Μελέτησε με τη Δ. Ευνουχίδου. Έχει εμφανισθεί σε ατομικά ρεσιτάλ, έχει συμπράξει με ορχήστρες και με σχήματα μουσικής δωματίου στην Ευρώπη, την Β. Αφρική, την Τουρκία και την Ιαπωνία. Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει 25 κονσέρτα για πιάνο και ορχήστρα, πλήθος έργων για σόλο πιάνο, έργα μουσικής δωματίου και εκτείνεται χρονικά από το Bach μέχρι τους συνθέτες του 21ου αιώνα. Σαν σολίστ συνέπραξε με τις ΚΟΑ, Apollon Orchestra Berlin, Ορχήστρα των Χρωμάτων, ΚΟΘ, Καμεράτα, Ορχήστρα Πατρών, Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα RSAMD, Ορχήστρα ContraTempo, Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου Piandaemonium. Είναι οργανωτής του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν από το 2017 μέχρι το 2022 υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της Ελς.