Δύσκολές είναι οι ώρες για τους κατοίκους της πόλης των Τρικάλων, καθώς από το πρωί της σημερινής ημέρας η στάθμη του Ληθαίου ποταμού είχε φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα. 

Αργά το απόγευμα της ημέρας στην περιοχή πίσω από το Κουρσούμ Τζαμί, στο ύψος της γέφυρας Αρριανού, το ποτάμι οριακά υπερχείλισε και η περιοχή αποκλείστηκε. 

Η εικόνα του ποταμού στο κέντρο της πόλης είναι εντυπωσιακή αλλά συνάμα τρομακτική, καθώς το ενδεχόμενο της υπερχείλισής του είναι πλέον ορατό. Τα νερά του ποταμού αγγίζουν, πλέον, τις ψηλές γέφυρες στο κέντρο της πόλης. 

Στις 11:40 το βράδυ της Τετάρτης, μήνυμα του 112 ήχησε στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της πόλης των Τρικάλων, προειδοποιώντας για πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη. 

Όπως αναφέρει η Πολιτική Προστασία στο μήνυμά της: 

Αν βρίσκεστε στην πόλη των Τρικάλων απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. 

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. 

Η νύχτα είναι το ίδιο δύσκολη και για τους κατοίκους της πόλης της Πύλης αλλά και πεδινών χωριών του Δήμου, από τον τεράστιο όγκο των ορμητικών νερών στον Πορταϊκό ποταμό. Ήδη, ο Δήμος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καλώντας τους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα για την μετακίνησή τους σε ασφαλή σημεία, αφού στην περιοχή αναμένονται πλημμύρες. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα η παλιά γέφυρα του ποταμού δεν άντεξε την πίεση του νερού και κατέρρευσε.

trikakaenimerosi.gr