Δεν λείπουν οι σημαντικές δωρεές για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, αν και μάλλον υπάρχει μια υποτονικότητα η οποία συνδέεται με την έλλειψη εμπιστοσύνης προς το Δημόσιο σε ότι αφορά την αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων.

Ο Τέλης Μυστακίδης, Έλληνας κροίσος των μετάλλων από την Ελβετία, κατέθεσε το ποσό των δυο εκατομμυρίων ευρώ στον ειδικό λογαριασμό για την άμεση ανακούφιση και υποστήριξη των πληγέντων. 

Η προσφορά οικονομικά ισχυρών ανθρώπων της χώρας, αποτελεί σημαντική συνεισφορά προς τους πληγέντες της περιοχής μας, προκειμένου να «αναστήσουν» τον τόπο τους και να ξαναχτίσουν τη ζωή τους. 

Εξίσου σημαντική και εξαιρετικά στοχευμένη είναι η πρωτοβουλία του ΣΕΒ τα μέλη του οποίου δεσμεύτηκαν για την αποκατάσταση της λειτουργίας 27 σχολείων, ενώ συνολικά θα διατεθούν περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ, ακολουθώντας τον πήχη που έθεσαν προ ολίγων ημερών οι τράπεζες. 

Ωστόσο σε αντίθεση με τις τράπεζες που επέλεξαν να διαθέσουν 50 εκατ. στο κράτος για να τα αξιοποιήσει κατά βούληση, ο ΣΕΒ δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση συγκεκριμένων ζημιών, και μάλιστα σε μια κρίσιμη κοινωνική υποδομή, τα σχολεία, πράττοντας σοφά, δεδομένων των γνωστών χαοτικών διαδρομών της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα. 

Θυμίζουμε ότι εκατοντάδες εκατομμύρια που είχαν δωρίσει ιδιώτες στο κράτος για τους πυρόπληκτους στην Πελοπόννησο το 2007 λίμναζαν για πάρα πολλά χρόνια. Όπως επίσης για μεγάλο διάστημα ήταν μπλοκαρισμένα τα χρήματα για την ενίσχυση των πληγέντων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι το ΙΒΑΝ του λογαριασμού κρατικής αρωγής, στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τη δωρεά τους, είναι το: GR9501000230000002341227461.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr