Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση ευαισθητοποίησης του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης – Πρόγραμμα HELIOS που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ Πηνειού υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών. Αλλοδαποί ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας συμμετείχαν στη δράση «Δημιουργούμε μαζί!» κατασκευάζοντας μαζί με παιδιά παραδοσιακά κοσμήματα και χειροποίητες τσάντες και μεταφέροντας μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης μέσα από τη ζωγραφική.

Το όλο project αποτέλεσε μία διαδικασία κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την ενθάρρυνση της κατανόησης και της αποδοχής και είχε ως βασικό του σκοπό να φέρει κοντά πρόσφυγες και μετανάστες με τον τοπικό πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την κοινωνική τους ένταξη και ενισχύοντας τη σημασία της συμπερίληψης.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το έργο «Ενίσχυση/ Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας (Κ.Κ)/ Κέντρα Ένταξης Μεταναστών (Κ.Ε.Μ.) της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) χρηματοδοτείται από το Π.Ε.Π. Θεσσαλίας (2014-2020).