Η Τ.ΟΜ.Υ. Φιλιππούπολης Λάρισας, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν.Λ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ) πραγματοποίησε δράση ευαισθητοποίησης, προώθησης και διενέργειας εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 27-29/11/2023 στο Γαιόπολις Θεσσαλίας.

Στη δράση συμμετείχαν, η επισκέπτρια υγείας και Συντονίστρια του Δικτύου Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κα Αναστασία Λάππα και οι επισκέπτριες υγείας της Τ.ΟΜ.Υ. Φιλιππούπολης κα. Χρυσούλα Παραφόρου και κα. Όλγα Κόκοβα.

Οι επαγγελματίες υγείας απευθύνθηκαν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου και τους ενημέρωσαν για την σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας και επίσης τόνισαν ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η προσέλκυση, η διατήρηση και, κατά συνέπεια, η αύξηση του αριθμού των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών.

Η Αιμοδοσία είναι μια διαδικασία συνεχούς εξέλιξης και μια πράξη μέσα από την οποία αποδεικνύεται η πραγματική διάσταση του ανθρώπου.

Η δράση πραγματοποιείται με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.

11η ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης Λάρισας

Τηλέφωνο: 2410623157

Email: tomy.larisa3@dypethessaly.gr