Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας για ακόμη μια φορά θα βγει εκτός των τειχών και θα συμμετάσχει στις παράλληλες δράσεις που διοργανώνει το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας – Ε.Π.Α.Ψ.Υ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Σκοπός των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του συνόλου της κοινωνίας σχετικά με την άνοια, η ενδυνάμωση και η ανάπτυξη θετικού κοινωνικού κλίματος, καθώς και η καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η δράση του μουσείου θα αφορά ένα εικαστικό εργαστήρι για ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ μαθητών δημοτικού και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ταχυδρομείου ως εξής:

1ο Τμήμα 10:00-11:00

2ο Τμήμα 11:30-12:30

Τα παιδιά αφού πρώτα ενημερωθούν και συζητήσουν με τους υπευθύνους σχετικά με το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της άνοιας και να υποστηρίξουμε άτομα που πάσχουν από Αλτσχάιμερ, θα εμπνευστούν μέσω της δημιουργικής διαδικασίας και της χρήσης της φαντασίας τους και θα προχωρήσουν στην κατασκευή αναμνηστικών καρτών με εικόνες εμπνευσμένες από αντικείμενα της Μόνιμης Συλλογής του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας.

Στις κάρτες θα γράψουν ευχές κι αφιερώσεις για τους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια. Το μήνυμα της δράσης είναι ότι η πρόληψη της νόσου, η ενημέρωση και η υποστήριξη των ατόμων με άνοια, είναι υπόθεση όλων μας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ.

Για δηλώσεις συμμετοχής

Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

Τηλ 2410 239446 καθημερινά 9:00-13:00