Με την έλευση του νέου έτους, η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα, προχώρησε στην υλοποίηση δράσεων σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας. Διατήρησε σταθερή παρουσία στον Βόλο, παρέχοντας φροντίδα σε εξαρτημένους χρήστες με σκοπό την κινητοποίηση τους και τη μείωση της βλάβης.

Εβδομαδιαία ήταν και η παρουσία της Μονάδας στην Καρδίτσα με τη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Παυσίλυπο) και την πραγματοποίηση συναντήσεων συμβουλευτικής υποστήριξης σε εξαρτημένα άτομα και μέλη της οικογένειάς τους. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε προστατευμένο χώρο, με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις

Στην Καρδίτσα επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Πρόνοιας, Εθελοντισμού και Δημόσιας Υγείας, κα Μελίνα Μπαζή με στόχο την ενημέρωσή της για θέματα εξάρτησης αλλά και για το έργο και τον τρόπο λειτουργίας της Κινητής Μονάδας του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στην πόλη. Το προσωπικό της Μονάδας συναντήθηκε επίσης με τον Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας, κ. Δήμο Ζάρρα και την Καθηγήτρια, κα Ελένη Κατσιγιάννη, σχετικά με το πρόγραμμα “Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας” το οποίο θα υλοποιηθεί στο Σχολείο με τη συμμετοχή μαθητών.

Οι δράσεις του μήνα συνεχίστηκαν με την παρουσία του προσωπικού της Κινητής Μονάδας στην Καλαμπάκα, όπου σε συνεργασία με το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρικάλων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, λειτούργησαν ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου. Πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με τον κ. Χρήστο Καρακίτσιο, Διευθυντή του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας, με σκοπό την ενημέρωση και τον προγραμματισμό ενημερωτικής δράσης στο Σχολείο καθώς και με τους κ.κ. Ευάγγελο Βλάχο, Βασίλειο Μαντζάνα και Ιωάννη Γούτλη στο Αστυνομικό Τμήμα Μετεώρων, με σκοπό την ενημέρωση και την ενδεχόμενη συνεργασία σε ενημερωτικές δράσεις στην κοινότητα.

Στον Δήμο Τεμπών, έγινε ενημέρωση για την πρόληψη των εξαρτήσεων σε μαθητές της Β΄ Τάξης του Γυμνασίου Πυργετού.

Ακόμη, το προσωπικό της Μονάδας συναντήθηκε στην Ελασσόνα με τις κ.κ. Ελένη Κουκούλη και Κυριακή Ανδρεάδου, Κοινωνική Λειτουργό και Ψυχολόγο αντίστοιχα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας καθώς και με τις κ.κ. Αφροδίτη Λέτσιου και Σουλτάνα Γκρούμτσια, Κοινωνική Λειτουργό και Κοινωνιολόγο αντίστοιχα του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ελασσόνας, με σκοπό τη συνεργασία και τον σχεδιασμό παρεμβάσεων στην περιοχή.

Τέλος, οι εργαζόμενες της Κινητής Μονάδας διένειμαν αναμνηστικά δώρα για τη νέα χρονιά σε Φορείς και Υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης στην ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας» του Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021 – 2027» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.