Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αναφέρονται τα εξής: 

"Την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη εκατοντάδες συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές της πόλης μας, στο πλευρό του λαού που έχασε τα πάντα από την εγκληματική πολιτική του αστικού κράτους, κάνοντας πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Από νωρίς το πρωί η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου πλημμύρισε από μέλη Σωματείων και φορέων της πόλης, περιμένοντας να υποδεχθούμε τους συναδέλφους μας από Αθήνα. Από εκεί μεταβήκαμε στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης, στις συνοικίες του Αγίου Θωμά, της Νέας Σμύρνης, του ΑΤΑ, στη Φαλάνη, στο Σωτήριο, με όλα τα απαραίτητα εργαλεία στα χέρια και πόρτα πόρτα για να βοηθήσουμε στον καθαρισμό των σπιτιών, την απάντληση υδάτων, την απομάκρυνση των κατεστραμμένων συσκευών, επίπλων και αντικειμένων.

Σε κάθε γειτονιά, καταγράφηκαν συγκινητικές στιγμές: πληγέντες που μαζεύουν ακόμα τα κομμάτια τους αγκαλιάζουν τις αντιπροσωπείες των σωματείων και όλοι μαζί ρίχνονται στη δουλειά για να καθαρίσουν σπίτια. Παντού ακούς φράσεις όπως «ευχαριστούμε, μόνο εσείς βοηθάτε, να ξανάρθετε όποτε μπορείτε». Μετά την πολύωρη προσπάθεια, με αγκαλιές και δάκρυα στα μάτια οι πληγέντες ρωτάνε αν θα βρίσκονται εκεί και αύριο, γεγονός που φανερώνει την εγκατάλειψή τους από το κράτος.

Η συγκεκριμένη δράση αλληλεγγύης δεν ήταν η μοναδική, αφού το Εργατικό Κέντρο Λάρισας από την πρώτη μέρα βρέθηκε, βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό του λαού της πόλης, είτε φτιάχνοντας σακιά με άμμο, είτε με απαντλήσεις κατοικιών και με όποιον άλλον τρόπο μπορεί. Από την Παρασκευή 15/09 έχει ξεκινήσει και την διανομή φαγητού σε συνεργασία με συναδέλφους μαγείρους, με δεδομένο ότι χιλιάδες άνθρωποι αυτή την στιγμή στην πόλη μας δεν έχουν την δυνατότητα να μαγειρέψουν.

Η οργανωμένη και έμπρακτη στήριξη των πληγέντων θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες και μέρες, καθώς από ότι φαίνεται τα βάσανά τους δεν πρόκειται να τελειώσουν άμεσα, ενώ καθώς περνάνε οι μέρες όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι αναγκαίος όρος για να μην ξεχαστούν, όταν τα φώτα σβήσουν και κοπάσει ο πόλεμος των εντυπώσεων από τα κυβερνητικά επιτελεία και τα αστικά ΜΜΕ, είναι η λαϊκή οργανωμένη διεκδίκηση και δράση, η αλληλεγγύη.

Καλούμε όποιον συνάδελφο επιθυμεί να βοηθήσει στις δράσεις αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας να απευθύνεται στο τηλέφωνο 2410250708."