Πλήθος εκδηλώσεων θα συνοδεύουν το 1ο Διεθνές Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, το οποίο διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Λάρισας, το Δήμο Λαρισαίων, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από την Παρασκευή, 3 έως την Κυριακή 6 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της διοργάνωσης, το οποίο θα εξελιχθεί κατά τη διάρκεια του τριημέρου στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας όπου θα υπάρχει έκθεση με προϊόντα και υπηρεσίες από γυναίκες επιχειρηματίες, όπως και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων. Παράλληλα, το Σάββατο 4 Ιουνίου θα διεξαχθεί Συνέδριο στο Divani Palace με θέμα «Το Γυναικείο Επιχειρείν στη σύγχρονη εποχή».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι το 1ο Διεθνές Φόρουμ αφορά όλη την κοινωνία και υπογράμμισε «θα θέλαμε συνέργειες, αλληλεγγύη και στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Νταής αναφέρθηκε στο ευρύ πλαίσιο συνεργειών που αναπτύσσεται μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και Επιμελητηρίου Λάρισας και αναφέρθηκε στην ανάγκη διαμόρφωσης δημόσιων πολιτικών που θα στοχεύουν στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας έτσι ώστε να χτυπηθούν τα στερεότυπα και ο σεξισμός.

Η κ. Καλλιόπη Τζήκα, Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας και πρόεδρος Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, ανέπτυξε το πρόγραμμα του 1ου Διεθνούς Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις εξέχουσες προσωπικότητες που θα λάβουν μέρος, όπως και στην παρουσία αντιπροσωπείας από τη Μογγολία.

ertnews.gr