Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου αναφέρει τα εξής: «Συμπεριφορές όπως αυτή του αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Μπαλατσού που εκδήλωσε στο Τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο της 24/11/2022 αλλά και μετά, σχετικά με τη δημιουργία Διαδημοτικής Ενεργειακής Κοινότητας, είναι ανεπίτρεπτες κατά τη δική μου ερμηνεία και συνεπώς πρέπει να ελέγχονται, διότι πλήττουν την ενότητα της παράταξής μας, δε συνάδουν με τις αξίες της, αλλά και με την ιδιότητα του αντιδημάρχου.

Ο κ. Μπαλατσός με το αίτημα της παραίτησής του από το αξίωμα του αντιδημάρχου, που γίνεται αποδεκτό, θέτει τον εαυτό του και εκτός του συνδυασμού «ΦΑΡΣΑΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» με τον οποίο εκλέχθηκε του οποίου ηγούμαι και τον διαγράφω.

Είναι ο ίδιος ο κ. Μπαλατσός εξάλλου, που λίγα μόλις λεπτά πριν την απόφασή του να μη συνταχθεί με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη σύσταση ενεργειακής κοινότητας, διαβεβαίωνε τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Ομάδα του, πως συμφωνεί. Τι μεσολάβησε άραγε;

Όσο για το τι συνέβη με το ζήτημα της Ενεργειακής Κοινότητας και την πραγματική αλήθεια, επίκειται σχετική διευκρινιστική ανακοίνωση από τον Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων ούτε καθοδηγείται, ούτε εκβιάζεται. Ηγείται ενός ιστορικού Δήμου με ήθος, ευθύνη και υψηλό δημοκρατικό αίσθημα. Όσοι δε μπορούν να ακολουθήσουν, κατεβαίνουν από το τρένο».