“Όχι στη συρρίκνωση των σχολείων με τεχνητά πλεονάσματα – υπεραριθμίες εκπαιδευτικών” αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Δασκάλων Λάρισας ο οποίος προαναγγέλλει παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Αυγούστου, στις 11 το πρωί.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

“Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου από τη Διεύθυνση Π.Ε. Λάρισας και μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Δημιουργήθηκαν πλασματικά πλεονάσματα που πρόκειται να πλήξουν σοβαρά τη λειτουργία των σχολείων, να δημιουργήσουν τετελεσμένα περικοπών, αλλά και να δημιουργήσουν αδικίες σε ότι αφορά τα δικαιώματα και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.

Ο μεγάλος αριθμός (περίπου 60) εκπαιδευτικών που παρουσιάζονται ως υπεράριθμοι προέκυψε, γιατί δεν λήφθηκαν υπόψη:
- Οι πραγματικές ανάγκες του Ολοήμερου σχολείου
- Τα υπερπληθή τμήματα, τη στιγμή που υπάρχουν κενές αίθουσες διδασκαλίας
- Η κάλυψη των αναγκών αντισταθμιστικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής με σπάσιμο των τμημάτων, όπου υπάρχουν πληθώρα διαγνώσεων.
- Οι απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας στα τμήματα.

Διεκδικούμε:
- Την ΑΜΕΣΗ αναίρεση των πλασματικών υπεραριθμιών.
- Χωρισμό όλων των πληθωρικών τμημάτων .
- Για κάθε δύο τμήματα Ολοήμερου, ορισμό ενός/μίας δασκάλου/ας υπεύθυνου/ης, ώστε να μην μετατραπεί σε φύλαξη, όπου κάθε ώρα θα υπάρχει και διαφορετικός δάσκαλος.
- Κάλυψη με έναν εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής για κάθε διάγνωση σε παράλληλη στήριξη.
- Τις απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας.
- Κάλυψη συνολικά των κενών από τις αναγκαίες ειδικότητες. Τοποθέτηση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων το πολύ σε δύο σχολεία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας για να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Εντείνουμε τη δράση μας για την ανατροπή κάθε αντιεκπαιδευτικής ρύθμισης.

Τοποθέτηση όλων των «υπεράριθμων» εκπαιδευτικών στα σχολεία ΤΩΡΑ !