Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Εφορίας, στη συνοικία της Φιλιππούπολης, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και των Επιτροπών Πληγέντων της περιοχής με αφορμή ειδοποιήσεις που έχουν έρθει σε πλημμυροπαθείς, οι οποίες γνωστοποιούν ότι δεν δικαιούνται αποζημίωσης.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας κ. Τ. Τσιαπλές με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γ. Σκόκα “μέσω ενός απαράδεκτου, πρόσφατου, ενημερωτικού mail, από την ΑΑΔΕ σε εκατοντάδες πλημμυροπαθείς, γνωστοποιήθηκε ότι πετιούνται εκτός αποζημίωσης σχεδόν οι μισοί πλημμυροπαθείς χωρίς να διευκρινίζονται επαρκώς οι λόγοι για τους οποίους γίνεται αυτό“.

Διαμαρτυρία Εργατικού Κέντρου και πλημμυροπαθών στην ΔΟΥ Λάρισας για τις αποζημιώσεις

Ο πρόεδρος του ΕΚΛ πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη ειδοποίηση “προκάλεσε τεράστια αναστάτωση, εγείροντας ερωτηματικά για την διαχείριση των χρημάτων που προορίζονται για τους πλημμυροπαθείς”. Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν μεταξύ άλλων να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες για τις ζημιές από τις πλημμύρες, απαλλαγή από υποχρεώσεις σε οικονομικούς οργανισμούς κ.α.

ertnews.gr