Στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα, βρέθηκε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία αγροτών από την Καρδίτσα μαζί με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας κ. Ρ. Μαρούδα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα αγροτών με τις πληρωμές των επιδοτήσεων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας κ. Κ. Τζέλας, το σύστημα πληρωμών της ενιαίας ενίσχυσης δημιούργησε σωρεία προβλημάτων στους αγρότες. “Δυστυχώς, η λέξη που περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί είναι μπάχαλο”, υπογράμμισε ο κ. Τζέλας, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

“Εμείς τα χρήματα των επιδοτήσεων τα θέλουμε για να συνεχίσουμε την καλλιεργητική μας δραστηριότητα και για την χρονιά που διανύουμε”, εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ ν. Καρδίτσας, αναδεικνύοντας παράλληλα και το γεγονός ότι ενώ βρισκόμαστε στο τρίτο 10ήμεροτου Απριλίου δεν έχει ξεκινήσει καν η υποβολή των δηλώσεων καλλιέργειας μέσω του ΟΣΔΕ για τους αγρότες, πράγμα που θα σημάνει νέες καθυστερήσεις στις πληρωμές των ενισχύσεων για την επόμενη χρονιά.

ertnews.gr