Tην τρίτη θέση σε διεθνείς πανεπιστημιακούς αγώνες, έλαβε για πρώτη φορά το μονοθέσιο της ομάδας φόρμουλα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Κένταυρος».

Η «Κένταυρος» συμμετείχε με την τελευταία έκδοση του αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου, την ένατη κατά σειρά, από τότε που ξεκίνησε τη δράση της πριν δέκα και πλέον χρόνια.

Ο επικεφαλής της ομάδας και φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τάσος Γερακίνης ανέφερε πως «η Centaurus Racing Team κατάφερε με το ολοκαίνουργιο μονοθέσιό της, 9ο κατά σειρά και με το όνομα Πυρήιο, να κατακτήσει την 3η θέση στην Γενική κατάταξη της Αυστρίας, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μάλιστα, κατέκτησε την 2η θέση στην Κοστολόγηση, την 3η στον Μηχανολογικό Σχεδιασμό, την 4η στο Επιχειρηματικό Πλάνο και την 3η θέση στο Endurance. Έτσι, σκαρφάλωσε στο βάθρο σε έναν από τους πιο απαιτητικούς διαγωνισμούς της Ευρώπης στο Red Bull Ring.

H Ομάδα ευχαριστεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Επιτροπή Ερευνών, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Μεγαλύτερους Χορηγούς της, ΑΦΟΙ Λαζάρου και ΑΓΕΤ Ηρακλής αλλά και όλους της τους χορηγούς και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο της Αλέξη Κερμανίδη».

Στην ομάδα Κένταυρος συμμετέχουν 60 περίπου φοιτητές από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, αλλά και άλλα τμήματα, όπως Οικονομικών, Ηλεκτρολόγων και άλλα.

Ο Τάσος Γερακίνης επισήμανε πως η επιτυχία της ομάδας οφείλεται στη σκληρή δουλειά και την ομαδικότητα. Υπάρχει η συνεργασία των φοιτητών που εργάζονται συνεχώς για το μονοθέσιο.

Στις επόμενες μέρες η Κένταυρος θα συμμετέχει και σε πανεπιστημιακούς αγώνες στην Ουγγαρία και την Τσεχία.

Κατά το παρελθόν η ομάδα έχει συμμετάσχει σε πολλές πανεπιστημιάδες λαμβάνοντας διακρίσεις σε διάφορες κατηγορίες όπως στον σχεδιασμό, στην κοστολόγηση και σε άλλους τομείς.Η ομάδα έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμους διαγωνισμούς με πιο πρόσφατους αυτούς της Ιταλίας, Τσεχίας και Γερμανίας με τον τελευταίο να είναι ένας από τους απαιτητικότερους διαγωνισμούς στην Ευρώπη, επιτυγχάνοντας σημαντικές διακρίσεις.

Ξεκινώντας με την 2η θέση στην κοστολόγηση του αυτοκινήτου και την 4η στον μηχανολογικό σχεδιασμό στην Ιταλία & Τσεχία. Επιπλέον, η ομάδα κατατάχθηκε στη 3η θέση στη δημιουργία επιχειρηματικού πλάνου στον διαγωνισμό της Ιταλίας, στη 8η θέση στην γενική κατάταξη και η 5η θέση στο αγώνισμα του Autocross στην Τσεχία.

Τέλος μια σειρά από επιτυχίες σημειώθηκαν στον διαγωνισμό της Γερμανίας, με την 5η θέση στο Cost & Manufacturing την 6η θέση στο Engineering Design Event, 3η θέση στο Business Plan Presentation και 10η στην γενική κατάταξη.

e-thessalia.gr