Νέα υποβολή πρότασης στο Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων, υπέβαλε ο δήμος Φαρσάλων.

Πρόκειται για πρόταση συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ που περιλαμβάνει την περιβαλλοντική αναβάθμιση του βόρειου τμήματος της πόλης των Φαρσάλων καθώς και τη δημιουργία νέων χώρων αθλητισμού.

Αναλυτικότερα, το προτεινόμενο έργο «ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΟΛΕΩΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΙΙ (Πολιτιστικό Κέντρο)» έχει ως στόχο την ολοκλήρωση του αστικού σχεδιασμού στην πόλη με σεβασμό στη αειφορία και την βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης με συγκεκριμένες παρεμβάσεις στα Ο.Τ. Γ218 με τον χαρακτηρισμό αστικό πράσινο, Γ217Α πάρκινγκ και Γ211Δ αστικό πράσινο - αθλητισμός.

Με το προτεινόμενo έργο θα εκτελεστούν εργασίες σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού διαμόρφωσης των κοινόχρηστων χώρων. Συγκεκριμένα: αφαίρεση φυτικής γης, μόρφωση επιφάνειας εδάφους, επιχώσεις, πλήρωση με φυτική γη για δημιουργία παρτεριών, πλακοστρώσεις, δημιουργία 2 νέων γηπέδων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, τοποθέτηση αρδευτικών συστημάτων, φύτευση δέντρων και θάμνων, εγκατάσταση χλοοτάπητα, εργασίες εγκατάστασης δικτύου φωτισμού και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων περιμετρικά των γηπέδων.

Βασικός στόχος της ανάπλασης είναι η βελτίωση του μικροκλίματος της πόλης των Φαρσάλων καθώς και η επίτευξη καλύτερων συνθηκών θερμικής άνεσης για τους κατοίκους του.

Επίσης, εξίσου σημαντική είναι η ενίσχυση του πρασίνου στα οικοδομικά τετράγωνα Γ218 με τον χαρακτηρισμό αστικό πράσινο, Γ217Α πάρκινγκ και Γ211Δ αστικό πράσινο - αθλητισμός.

Σημειώνεται τέλος, πως εκπονήθηκε φυτοτεχνική μελέτη από τις γεωπόνους του Δήμου Φαρσάλων η οποία προβλέπει τη φύτευση 2.050 θάμνων καθώς και 1.500 ποωδών φυτών.