Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τυρνάβου τοποθετήθηκε αρνητικά στην κατασκευή δύο μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων πέριξ του οικισμού της Περαχώρας.

Όπως τονίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η κατασκευή των εν λόγω φωτοβολταϊκών πάρκων θα αφανίσει 25 οικογένειες κτηνοτρόφων, οι οποίοι μάλιστα ως επί το πλείστον είναι νέοι κτηνοτρόφοι.

Σύμφωνα με έγγραφο που προσκομίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Επιτροπή Αγώνα που συστάθηκε από τους κτηνοτρόφους της Περαχώρας, το ένα φωτοβολταϊκό πρόκειται να κατασκευαστεί σε εποικιστικό λιβάδι, στο σύνολο της έκτασης του οποίου έχουν αποκατασταθεί οι κτηνοτρόφοι της Περαχώρας και η χρήση είναι αποκλειστικά κτηνοτροφική (σαφώς αντίθετη δηλαδή με τη χρήση φωτοβολταϊκού πάρκου. Το δε δεύτερο πρόκειται να κατασκευαστεί, κατά ένα μέρος, σε δημοτική έκταση του Δήμου.

Ρητά, ξεκάθαρα και ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τυρνάβου αποφάσισε να μην παραχωρήσει ούτε να εκμισθώσει την εν λόγω έκταση.

Με αυτόν τον τρόπο, το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά τους κτηνοτρόφους της Περαχώρας.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε και από τους κτηνοτρόφους της περιοχής, δεν είναι ενάντια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως τα φωτοβολταϊκά, μάλιστα χαιρετίζουν την πρόταση για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες των κτηνοτροφικών τους εγκαταστάσεων για μείωση του κόστους παραγωγής.

Όμως, είναι ρητά αντίθετοι στην κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάρκων που θα τους αφανίσουν, σε μία έκταση που υπήρχαν εκεί ήδη οι παππούδες τους και δυστυχώς κάποιοι σήμερα θέλουν να τους εκδιώξουν.

Συνεπώς, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τυρνάβου, ομόφωνα τοποθετείται αρνητικά στην κατασκευή δύο μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων πέριξ του οικισμού της Περαχώρας και εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στους αποκατεστημένους κτηνοτρόφους της Περαχώρας