Ρεαλιστικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2023 στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος, επισημαίνοντας ότι παρ' όλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο Δήμος Λαρισαίων συνεχίζει και επενδύει από τους πόρους του, από τα διαθέσιμά του, σημαντικά ποσά για έργα και επενδύσεις.

Ο προϋπολογισμός του νέου έτους, όπως είπε, ανέρχεται σε 186 εκατομμύρια ευρώ, και το τεχνικό πρόγραμμα στα 74 εκ. ευρώ εκατ. Από αυτά οι ιδίοι πόροι που αναμένεται να δαπανηθούν το 2023 ανέρχονται στα 7,5 εκατομμύρια.

“Είναι ποσά που δεν θα τα βρούμε σε άλλους δήμους…” τόνισε για να προσθέσει: “Τα υπόλοιπα 67 εκατομμύρια συνιστούν χρηματοδοτήσεις για έργα και επενδύσεις που ο δήμος έχει λάβει και βοηθούν στα οικονομικά του, χωρίς όμως εκείνος να δαπανά από τα διαθέσιμά του. Αυτό αποδεικνύει υγεία στα οικονομικά του δήμου”.

Ο ίδιος προανήγγειλε προκηρύξεις για προσλήψεις και αύξηση προσωπικού κυρίως σε υπηρεσίες που, όπως είπε, συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών, στην καθαριότητα, τις συντηρήσεις στις υπηρεσίες Τεχνικής κ.α. Επιπλέον επεσήμανε ότι η υλοποίηση της σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης με την εφαρμογή λαμπτήρων Led θα προσφέρει εξοικονόμηση και θα δώσει “ανάσα” στα οικονομικά του δήμου.

tinealarissa.gr