Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων απαντώντας σε ανακοίνωση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Θ. Μαμάκου, σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις, αναφέρει τα εξής: 

"Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση λάσπης εναντίον του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και της δημοτικής αρχής με φόντο τα οικονομικά.

Η επιχείρηση αυτή ήταν αναμενόμενη, αφού κάποιοι, εδώ και καιρό, μέσα στην αγωνία τους έχουν επιλέξει πολύ συγκεκριμένες τακτικές επενδύοντας στην τοξικότητα και το διχασμό, εντελώς έξω από τη λογική μιας Λάρισας που πορεύεται δυναμικά, κατακτώντας στόχους με ενότητα.

Από τη μια η επιστράτευση ψεύτικων προφίλ του διαδικτύου και τρολ που διαφημίζουν συγκεκριμένη υποψηφιότητα, πετώντας λάσπη και από την άλλη το γνωστό κόλπο της διοχέτευσης υποτίθεται ειδήσεων σε «φιλικά» έντυπα των Αθηνών που στη συνέχεια αναπαράγονται από τους ίδιους που διοχετεύουν τα δημοσιεύματα.

Η αλήθεια είναι ότι παρά την πορεία του στην Αυτοδιοίκηση και από τη θέση του πρώην Δημάρχου Γιάννουλης, έστω για λίγους μήνες, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δεν έχει καταλάβει ότι έχουν αλλάξει οι εποχές. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η πόλη έχει αλλάξει και ότι δεν μπορεί να διεκδικεί τη δημοτική αρχή και την ευθύνη του Δήμου, όταν έχει λάμψει δια της προγραμματικής του αφωνίας.

Η επιχείρηση λάσπης στήνεται από γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης, μέσω ανυπόγραφων δημοσιευμάτων και στην ουσία αντικαθιστά την προγραμματική αντιπαράθεση.

Επί της ουσίας τώρα: Ο δήμος Λαρισαίων τα τελευταία χρόνια συμβασιοποίησε έργα και επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ. Όλες οι δαπάνες έγιναν με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, με τρεις νόμιμους τρόπους: Ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί, πρόχειροι διαγωνισμοί και απ’ ευθείας αναθέσεις.

Το πλήθος των αναθέσεων για το οποίο γίνεται λόγος στα σχετικά δημοσιεύματα, προκύπτει σε ποσοστό άνω του 80% από τις προμήθειες του αμαξοστασίου σε ανταλλακτικά. Είμαστε από τους λίγους δήμους που συντηρούμε μόνοι μας το στόλο των οχημάτων. Και αυτό αποτελεί πολιτική επιλογή, όχι μόνο της δική μας δημοτικής αρχής αλλά και προηγούμενων.

Συνεπώς ο Δήμος Λαρισαίων δεν μπορεί να συγκρίνεται με Δήμους που αναφέρονται στο δημοσίευμα όπως πχ Πάτρα και Ηράκλειο που δεν διαθέτουν δημοτικό αμαξοστάσιο.

Επίσης, η διαδικασία των αναθέσεων επιλέγεται από φορείς της Αυτοδιοίκησης, όταν χρειάζεται τα πράγματα να κινηθούν γρήγορα. Και αυτά τα γρήγορα αντανακλαστικά ήταν απολύτως απαραίτητα, τόσο στην περίοδο της πανδημίας, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία (όταν για παράδειγμα μεγάλο τμήμα της συνοικίας της Ν. Σμύρνης ήταν σε καραντίνα ή όταν χρειαζόταν να αγοράσουμε αντισηπτικά για τα σχολεία), αλλά και στην περίοδο του σεισμού όταν ο Δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπιστούν με γρήγορες διαδικασίες οι επιπτώσεις της σεισμικής δραστηριότητας, και κυρίως να κλείσουν οι «πληγές» στα σχολικά κτίρια.

Ειδικά, για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία από το σεισμό του Μαρτίου του 2021, αν είχαμε επιλέξει άλλες διαδικασίες από τις αναφερόμενες, ίσως ακόμα οι μαθητές να μην είχαν επιστρέψει στα σχολεία τους. Υπάρχει κανείς αλήθεια που θα το ήθελε αυτό; Ας το πει. Ετσι γίνεται και αυτή τη περίοδο με το 6ο Γυμνάσιο. Η κρατική επιχορήγηση ήρθε στο Δήμο πρόσφατα και τα έργα αποκατάστασης πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, που ξεκινά η σχολική χρονιά.

Γνωρίζουμε πως λειτουργούν τα κέντρα παραπληροφόρησης. Είμαστε προετοιμασμένοι. Θα ακολουθήσουν πολλά. Σήμερα ήδη έχουν αναλάβει δράση τα τρολ του διαδικτύου για να ολοκληρώσουν το συμβόλαιο.

Την ίδια στιγμή έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών. Βλέπουν το αποτέλεσμα της δουλειάς μας, μας γνωρίζουν και μας κρίνουν. Όπως βλέπουν πως η Συμπαράταξη είναι μια καθαρά αυτοδιοικητική κίνηση, που ενσωματώνει πολίτες από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, με κοινό στόχο την προσφορά τους στην πόλη.

Και γι’ αυτό κάθε προσπάθεια στρέβλωσης της πραγματικότητας και κάθε απόπειρα κομματικοποίησης των δημοτικών εκλογών, θα πέφτει στο κενό. ​

Τελικώς, όσοι χρησιμοποιούν λάσπη και επενδύουν στην τοξικότητα και τον διχασμό είναι «λίγοι» για τη Λάρισα. Γιατί η Λάρισα που μας αξίζει, απαιτεί κάτι περισσότερο".