Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουλίου τα έργα του Δήμου Λαρισαίων για την ανακατασκευή των οδών Αιόλου, Βυζαντίου, Ηρώων Πολυτεχνείου για τη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου ποδηλατικών διαδρομών.

Το εν λόγω έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού με την ολοκλήρωσή του ο κατασκευασμένος ποδηλατόδρομος των οδών Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Μεγ.Αλεξάνδρου, Ηλιοδώρου, Ρούσβελτ, Ιουστινιανού συνδέεται με τον ποδηλατόδρομο της οδού Νικηταρά (ο οποίος βρίσκεται υπό κατασκευή) και καταλήγει στο νεοκατασκευασθέν τμήμα της Τάφρου Ι1.

Η έναρξη των εργασιών θα γίνει από την οδό ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ (23ης Οκτωβρίου έως Λουκιανού), η οποία θα ανακατασκευαστεί ως οδός ενιαίου οδοστρώματος με νέο ποδηλατόδρομο.

Για τους λόγους αυτούς θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των οχημάτων στην οδό Βυζαντίου (από 23ης Οκτωβρίου έως Λουκιανού) από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουλίου έως και την Τρίτη 8 Αυγούστου καθ’ όλο το 24ωρο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην οδό ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ/ Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020 με προυπολογισμό  3 εκατ. ευρώ.