Στην Κεντρική Πλατεία των Γόννων και στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στα Αμπελάκια, μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου το απόγευμα οι εκδηλώσεις του Δήμου Τεμπών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Φωνές, τραγούδια και χορό γέμισε η Κεντρική Πλατεία των Γόννων, από παιδιά, χθες το απόγευμα. Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γόννων χόρεψαν σε ρυθμούς zumba kids, με την καθοδήγηση της γυμνάστριας και zumba instructor κας Νατάσας Αλεξάνδρου.

Επίσης την ίδια μέρα το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στα Αμπελάκια παιδιά ζωγράφισαν και δημιούργησαν κατασκευές με πηλό, με την βοήθεια των εικαστικών Μαρίας Θουκυδίδου και Δημήτρη Κρίστιτς με θέμα «εικονογραφώντας το ταξίδι».

Στους Γόννους και Αμπελάκια βρέθηκε και ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης μαζί με τους αντιδημάρχους κ. Βασίλη Σίμο και Ζήση Γκσνάτσιο και τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Γιώργο Νικολάου.

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες ο Γιώργος Μανώλης, σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ο Δήμος προσπαθεί με τις δράσεις αυτές να δώσει σε όλους τους κατοίκους και κυρίως στις νέες γενιές την ώθηση στις ήπιες μετακινήσεις έναντι του αυτοκινήτου, αλλά και το σεβασμό για το περιβάλλον. .

Οι γενιές που θα αλλάξουν οριστικά την κατάσταση, είναι τα παιδιά, που βρίσκονται εδώ. Είναι τα παιδιά μας που μεγαλώνουν με καλύτερα ερεθίσματα με άλλες ιδέες, με άλλη νοοτροπία. Είναι οι γενιές που τα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν προς το καλύτερο την κατάσταση στο Δήμο μας», τόνισε ο κ. Μανώλης.

Σε όλους τους μικρούς μοιράστηκαν τα απαραίτητα νεράκια, χορηγία του Δήμου Τεμπών – ΔΟΠΑΠΕΠ, χυμούς χορηγία της εταιρείας Τσιπίτα και Μπάρες χορηγία της εταιρείας ΒΙΟΛΑΝΤΑ.

Στο τέλος της εκδήλωσης, μοιράστηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας προσφορά του Δήμου Τεμπών - ΔΟΠΑΠΕΠΤ.