Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αμυγδαλοπαραγωγών Όσσας του Δήμου Τεμπών "Η Μέριμνα", αναφέρει τα εξής: 

Αναγκαίο είναι να στηριχθεί και το αμύγδαλο μαζί με τα αλλά προϊόντα για τα οποία δεσμεύθηκε ο υπουργός ότι θα στηρίξει. Σε μια χρονιά όπως η φετινή με καλές αποδόσεις ανά στρέμμα στο αμύγδαλο, είμαστε αντιμέτωποι με πολύ χαμηλές τιμές στον παραγωγό, σε αντίθεση με τις τιμές που ισχύουν στο ράφι για τον Έλληνα καταναλωτή στο προϊόν μας το αμύγδαλο.

Αυτό συνεπάγετε αδιάθετες ποσότητες στις αποθήκες μας, είτε επειδή οι χαμηλές τιμές δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής ώστε να διαθέσει ο παράγωγός το προϊόν του, είτε δεν υπάρχει ζήτηση από την αγορά λόγω της ενεργειακής κρίσης του πολέμου και άλλων προβλημάτων που υπάρχουν. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το πολύ υψηλό κόστος παραγωγής που διαμορφώθηκε αυτή τη χρονιά, το ποιο δεν εχει προηγούμενο, οι αμυγδαλοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας να χάνετε το εισόδημα τους.

Πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης για εμάς και τις οικογένειες μας καθώς οι τιμές παραγωγού δεν καλύπτουν τις ανάγκες, ώστε να μπορούμε να ζήσουμε με το εισόδημα μας από την παραγωγή αμυγδάλων. Να τονίσουμε πως η περιοχή μας, του Δήμου Τεμπών είναι πολλαπλές φορές ζημιωμένη τα τελευταία χρόνια από αλλεπάλληλους παγετούς, συγκεκριμένα το 2017 2019 2020 2021, πλέον το 2023 δεν αντέχουμε άλλο, ζητάμε την στήριξη της πολιτείας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε.

Ζητάμε:
• Μετρά για την μείωση του κόστους παραγωγής
• Κάλυψη του κόστους παραγωγής
• Καλύτερες τιμές για τα προϊόντα μας
• Αφορολόγητο πετρέλαιο
Συμμεριζόμαστε τον αγώνα που ξεκίνησαν οι συνάδελφοι αγρότες του Τυρνάβου, της Αγίας καθώς και όλων των αγροτών που αγωνίζονται, υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους και είμαστε μαζί τους σε νέες κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν.