Το πρωί της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης σε ταβέρνα στη γραφική πλατεία του χωριού.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο βουλευτής Ν.Δ. Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ν. Λάρισας κα Ευαγγελία Λιακούλη, ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Παναγιώτης Νταής,ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο Πρόεδρος του ΔΟ.ΠΑ.Π.Ε.Π. Τεμπών κ. Γεώργιος Νικολάου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ραψάνης κ. Δημήτριος Ζήλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κολλάτος και κα Μαρία Κωστή, οι τοπικοί σύμβουλοι Ραψάνης κ. Στέλιος Παζάρας και Νίκος Κλαδίσιος, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Πουτσιάκας, πρόεδροι και μέλη συλλόγων και φορέων, αρκετοί κάτοικοι της Ραψάνης και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών.


Σε σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Τεμπών ανέφερε: "εύχομαι καλή χρονιά και χρόνια πολλά, καλές απόκριες και καλή σαρακοστή, με υγεία, ευτυχία και αισιοδοξία στον καθένα σας και τις οικογένειές σας. Ευχαριστώ θερμά για την τιμητική πρόσκληση να παρευρίσκομαι μαζί σας αυτή τη ζεστή χειμωνιάτικη μέρα στο ιστορικό χωριό του Δήμου μας.
Στην πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου, εύχομαι η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και να συνεχίσετε να μας χαρίζετε όμορφες και πολυποίκιλες δράσεις. Επίσης, να επισημάνω την αγαστή συνεργασία που έχουμε ως δημοτική Αρχή και να γνωρίζετε ότι παραμένουμε δίπλα σας. Επιτρέψτε μου να εξάρω το επιτυχημένο έργο σας και την αξία που προσδίδετε στον πολιτισμό της Ραψάνης καθώς και την όμορφη συνεργασία που διατηρείτε με τον Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης."

Στη συνέχεια το λόγο απηύθυνε η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου κα Πόπη Γαζέτα, η οποία ευχήθηκε χρόνια πολλά και ανέφερε τα πεπραγμένα και τις δράσεις του Συλλόγου του έτους 2022. Επιπρόσθετα, ανήγγειλε τις δράσεις που θα λάβουν χώρα τη φετινή χρονιά.