Ο Δήμος Τεμπών, ο ΔΟΠΑΠΕΠ και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού στα πλαίσια κοινωνικής προσφοράς πραγματοποίησαν ενημερωτική διάλεξη, σχετικά με την εθελοντική προσφορά ως δότες μυελού των οστών με την συνεργασία του σωματείου SAVE ΜΟΡΑΣ.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, το κοινό, μεγάλοι και νέοι, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την σπουδαιότητα της Δωρεάς μυελού των οστών από την κα Έλενα Μόρα, εκπρόσωπο του σωματείου. Τονίστηκε από την κ. Μόρα η μηδενική επικινδυνότητα του να είσαι δότης, ο τρόπος λήψης των κυττάρων και δόθηκαν απαντήσεις σχετικά με τη διαδικασία. Στη συνέχεια, άτομα ηλικίας από 18 έως 40 ετών συμπλήρωσαν αιτήσεις, και έδωσαν στοματικό δείγμα, ώστε να ενταχθούν στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο εθελοντών μυελού των οστών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε την αξία της τεράστιας πράξης του εθελοντισμού και επισήμανε πως όλοι μπορούμε να προσφέρουμε ελπίδα και να είμαστε εθελοντές δότες μυελού των οστών, ώστε να χαρίσουμε Ζωή σε συνανθρώπους μας, που πάσχουν από καρκίνο του αίματος ή άλλα αιματολογικά νοσήματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Πυργετού, οι Σύλλογοι Γυναικών Πυργετού, Ραψάνης και Γόννων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού, η Πρόεδρος της Κοινότητας Αιγάνης Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου και πλήθος κόσμου.