Τα κυρίως έργα ανάπλασης της Ηρώων Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου «ολοκλήρωσης του εσωτερικού δακτυλίου της πόλης» ξεκινούν, από το Δήμο Λαρισαίων, την ερχόμενη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου. Η αρχή θα γίνει  από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου (στο τμήμα Κουτσίνα έως Μιχαήλ Αγγέλου) με την καθαίρεση των υφιστάμενων πεζοδρομίων (στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό Βόλου προς την οδό Αγιάς) και με την πρόοδο των εργασιών θα επεκταθεί προς την οδό Βόλου. 

Για τους λόγους αυτούς θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με την κυκλοφορία να διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, πλάτους 4,50μ. Επίσης επιβάλλεται απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων στην περιοχή της Ζώνης των Έργων και στις δύο πλευρές του κυκλοφορούμενου οδοστρώματος.

Η ισχύς των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα είναι από την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, καθ’ όλο το 24ωρο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες. Τονίζεται ότι στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί οι προπαρασκευαστικές εργασίες από ΔΕΥΑΛ και ΔΕΔΔΗΕ. 

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λαρισαίων έχει εντάξει στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, το μεγάλο αυτό έργο προϋπολογισμού 11,7 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπει την ανάπλαση της Ηρώων Πολυτεχνείου, σε μήκος 1,6 χλμ. και ειδικότερα από την οδό Καρδίτσης, εως την οδό Κουτσίνα, στο ύψος του σχολικού συγκροτήματος του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου. 

Το έργο ανάπλασης του σημαντικού αυτού δρόμου του εσωτερικού δακτυλίου, προβλέπει μεταξύ άλλων την κατασκευή δυο κυκλικών κόμβων στη συμβολή της Ηρ. Πολυτεχνείου με την οδό Βόλου και με την οδό Φαρσάλων, απαλλοτρίωση κτισμάτων στο τμήμα μεταξύ Καρδίτσης και Φαρσάλων και ανακατασκευές σε τμήματα των κάθετων δρόμων της Ηρ. Πολυτεχνείου (π.χ. Παναγούλη, εως Ιουστινιανού -  Φαρσάλων, εως υπόγεια διάβαση ΟΣΕ -  Βόλου εως Σαπφούς, 23ης Οκτωβρίου, εως Αιόλου, κ.α).