Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Δήμου Λαρισαίων για τις εξελίξεις στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, αναφέρονται τα εξής: 

"H απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση του Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας, ως αυτόνομου Νομικού Προσώπου και η απορρόφησή του από το Δήμο Λαρισαίων, είναι αρνητική εξέλιξη, η οποία αναμφίβολα θα επηρεάσει δυσμενώς και σε σημαντικό βαθμό, τη λειτουργία του, την παραγωγή πολιτιστικής δημιουργίας κ.α. 

Το Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, συμπληρώνει σε λίγα χρόνια, έναν αιώνα ζωής. Παρέχει υψηλής ποιότητας μουσική εκπαίδευση, παράγει πρωτότυπη καλλιτεχνική δημιουργία, παράγει πολιτισμό και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ζωής της πόλης. 

Ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης έγκαιρα έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων των Δήμων με τις υπηρεσιακές δομές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διατήρηση τριών  Νομικών Προσώπων (Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, Δημοτικό Ωδείο και Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείου Λάρισας - Γιώργος και Λένα Γουργιώτη», ήταν ομόφωνη. Εκπληξη βεβαίως αποτέλεσε το γεγονός ότι η παράταξη της νέας δημοτικής αρχής, παρά τη θετική της ψήφο, δεν επιχειρηματολόγησε για τη διατήρηση των νομικών προσώπων. Ολοι αναρωτήθηκαν εάν η νέα δημοτική αρχή πατάει σε δύο βάρκες: Και στη θετική ψήφο, αλλά και χωρίς κριτική στην κυβερνητική θέση. 

Η παρέμβαση του Δήμου μας, με την απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου και την παράσταση του δημάρχου Απ. Καλογιάννη στον αρμόδιο υπουργό απέδωσε τη διατήρηση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας- Γιώργος και Λένα Γουργιώτη». Όμως η απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση του Δημοτικού Ωδείου ως αυτόνομου Νομικού Προσώπου έχει ήδη ληφθεί και σήμερα έχει δημοσιοποιηθεί. Είναι φανερό ότι απαιτείται κινητοποίηση και συστράτευση με στόχο την ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης. 

Τα πολιτικά πρόσωπα και οι φορείς της Λάρισας, οι βουλευτές και κυρίως οι κυβερνητικοί βουλευτές και ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων που ανήκoυν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβουν πρωτοβουλίες, με κάθε τρόπο για την ανατροπή της απόφασης. Η ευθύνη είναι ιστορική. Η δική μας δημοτική θητεία ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, στις 31 Δεκεμβρίου. Ωστόσο αν και όποτε χρειαστεί θα είμαστε εκεί, στον αγώνα για τη διατήρηση του ιστορικού Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας".