Δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης για τις γυναίκες των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιήθηκαν από την Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου Λαρισαίων Δήμητρα Κωστοπούλου, την Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων Δρ. Δήμητρα Παπαστεργίου και την ψυχολόγο Βάγια Τάξου. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας.

Οι ομάδες που διαμορφώθηκαν είχαν πιλοτικό χαρακτήρα και αφορούσαν σε θεματολογία σχετική με τα ζητήματα που προέκυψαν ως συνέπεια της υγειονομικής κρίσης. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον εγκλεισμό, το φόβο και την αποξένωση από οικεία πρόσωπα, η ανάγκη αμφίδρομης προστασίας των ίδιων και των παιδιών τους, η ψυχολογική επιβάρυνση που επέφερε η διακοπή των συνηθειών τους. Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο 3ο ΚΑΠΗ και στο Κέντρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης για τις ευπαθείς ομάδες. Η ανταπόκριση των γυναικών ήταν μεγάλη και από τον Σεπτέμβριο οι ομάδες θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ΚΑΠΗ του Δήμου με διευρυμένη θεματολογία.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων με Παράρτημα ΡΟΜΑ συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Για πληροφορίες 2410680242 Οικονόμου εξ Οικονόμων και Ρούσβελτ 8Α.
Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ Δημοσθένους 45 Τηλέφωνο 2410231122.