Η επέλαση του κύματος της κακοκαιρίας στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζεται. 

Η κατάσταση που επικρατεί με τις πλημμυρισμένες εκτάσεις και τον τεράστιο όρκο του νερού στον άξονα Πλατύκαμπος, Χάλκη, Νίκαια και γενικότερα στην πεδιάδα που έχει πλημμυρίσει, δημιουργεί έντονη ανησυχία για τις ανατολικές – νοτιοανατολικές συνοικίες της πόλης, (περιοχή οδού Βόλου, συνοικίες Αγίου Γεωργίου, Λαχανόκηπων, Τούμπας κλπ). 

Από τα ξημερώματα, οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, συνεχή επικοινωνία με τις εμπλεκόμενες αρχές και υπηρεσίες, παρακολουθούν τις εξελίξεις στις περιοχές του Δήμου Κιλελέρ και επικεντρώνουν  το ενδιαφέρον τους στην προστασία των προαναφερθεισών συνοικιών της πόλης της Λάρισας.   

Ηδη από νωρίς το πρωί, μηχανήματα του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ  στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου, στο Φυτώριο του Δήμου,  υπάλληλοι του Δήμου γεμίζουν σάκους με άμμο, για την ενίσχυση της τάφρου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

Πριν λίγη ώρα, στο Πολιτιστικό Κέντρο στην συνοικία του Αγίου Γεωργίου, στην οδό Κάρλας,  ολοκληρώθηκε σύσκεψη του δημάρχου Απ. Καλογιάννη, με στελέχη  της δημοτικής αρχής, στην οποία αφού επιβεβαιώθηκε η κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, αποφασίστηκε ότι αύριο Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου και για προληπτικούς λόγους δεν θα λειτουργήσουν οι εξής Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων

  • 4ο Παιδικός Σταθμός – οδός Πολυξένης Ζήλου, συνοικία Αγίου Γεωργίου 
  • 8ος Παιδικός Σταθμός – οδός Αιδηψού 21, συνοικία Λαχανόκηποι 

   

Με δεδομένη την πρόβλεψη για συνέχιση των βροχοπτώσεων και μέχρι αύριο Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, επαναλαμβάνουμε την γενική σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων κατά την εκδήλωση των φαινομένων. 

Επίσης, προβλήματα πλημμυρικών φαινομένων παρατηρούνται στον οικισμό Κάστρο, της κοινότητας Ραχούλας στην Δημοτική Ενότητα Κοιλάδας. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων.