Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 2,1 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης αναμένεται να λάβει, το επόμενο διάστημα, ο Δήμος Λαρισαίων από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο συνολικής έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 12,5 εκατ. ευρώ σε 14 Δήμους της Θεσσαλίας που υπέστησαν καταστροφές σε δημόσιους χώρους τους, από την κακοκαιρία Daniel.

Στόχος είναι οι συγκεκριμένοι πόροι να κατευθυνθούν στη χρηματοδότηση δράσεων για αποκατάσταση ζημιών στα σημεία του δημόσιου χώρου που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τη δημιουργία ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος αποκατάστασης κατεστραμμένου δημόσιου χώρου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για το έτος 2024.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος δηλώνει σχετικά:

«Είναι ένα πρώτο βήμα, ένα πρώτο αποτέλεσμα των διαρκών επαφών και συζητήσεων που έχουμε με την κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να προχωρήσουμε στην επούλωση των πληγών που άφησε και στη Λάρισα η κακοκαιρία Daniel, τον περασμένο Σεπτέμβριο -και η πολιτεία ανταποκρίνεται στο αίτημά μας.

Οι παρεμβάσεις μας είναι διαρκείς και επίμονες, προκειμένου η Λάρισα, αλλά και όλη η Θεσσαλία, να μπορέσει σταδιακά να ανακτήσει τον κατεστραμμένο δημόσιο χώρο της, αλλά και να προχωρήσει κι ένα βήμα παραπέρα, να δημιουργήσει συνθήκες ανθεκτικότητας, απέναντι σε μελλοντικά αντίστοιχα φαινόμενα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης, στην οποία είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε με συγκεκριμένες προτάσεις. Να σημειώσω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το κόστος των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στον Δήμο Λαρισαίων και θα είναι συνεχής η πίεσή μας προς την πολιτική ηγεσία του τόπου για αυτές.».