Νέα προοπτική στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας δίνει  η ένταξη του έργου για τη δημιουργία νέας πτέρυγας στο ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Σε κοινές τους δηλώσεις στο Νοσοκομειακό ίδρυμα, κατά την επίσκεψη του Υπουργού υγείας, τόσο ο Υπουργός  Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίηση τους καθώς με την επέκταση θα αναβαθμιστούν μεταξύ άλλων οι υποδομές των χειρουργικών κλινικών και της παιδοχειρουργικής, η Μονάδα Εμφραγμάτων, και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Στην ομιλία του στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου ο Υπουργός υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 13 εκ. ευρώ, ενώ εξήρε το έργο του διοικητικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κάνοντας ειδική αναφορά στη τραγωδία των Τεμπών και στη διαχείριση της κατάστασης την περίοδο των πλημμυρών.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την ένταξη της νέας Πτέρυγας που θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες και θα είναι ένα «στολίδι» για τη Λάρισα. Υπάρχουν και άλλα έργα που σύντομα θα ανακοινώσουμε με τον Υπουργό Υγείας για το νοσοκομείο».

Μάλιστα ο κύριος Κουρέτας ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο και τα προβλήματα που υπήρχαν τον απασχολούσαν πριν ακόμη εκλεγεί Περιφερειάρχης και αποτελούσε για τον ίδιο βασική προτεραιότητα. Ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό ο οποίος ανταποκρίθηκε- όπως είπε - άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στο αίτημα του για την ένταξη του έργου.

Τεχνική περιγραφή του έργου

Το έργο αφορά στην Κατασκευή νέας πτέρυγας, κτιρίου Ν2, που αποτελεί προσθήκη στις υπάρχουσες δομές του Γενικού Νοσοκομείο Λάρισας. Η μελέτη του έργου έχει συνταχθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η νέα πτέρυγα (Ν2) θα ανεγερθεί στη νοτιοδυτική γωνία του οικοπέδου, στη γωνία Ερυθρού Σταυρού και Σβαρτς στη θέση των πέντε παλαιών κτιρίων αποθηκών και φαρμακείου τα οποία θα κατεδαφιστούν. Είναι σε επαφή με την υφιστάμενη κτιριακή εγκατάσταση και είναι λειτουργικά ενιαία με αυτή.

Το νέο κτίριο Ν2 αποτελείται από επτά (7) στάθμες συμπεριλαμβανομένων και των υπογείων. Το κτίριο Ν2 θα προστεθεί στο νοτιοδυτικό τμήμα του οικοπέδου και θα συνδεθεί με την πτέρυγα Υ3μέσω του κοινού κόμβου ανελκυστήρων Ν4.

Στο τέλος των οικοδομικών εργασιών του έργου και αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας πτέρυγας θα γίνουν οι εργασίες σύνδεσης των κτηρίων Ν3, Ν4 και Υ3 με την νέα πτέρυγα Ν2.Είναι σε επαφή με την υφιστάμενη κτιριακή εγκατάσταση και είναι λειτουργικά ενιαία με αυτή.

Ο συνολικός αριθμός κλινών του κτιρίου Ν2 θα είναι 115. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 13.800.000,00 €.