Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ομορφοχωρίου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ διοργάνωσαν διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα «100 χρόνια από τη Μικρασιάτικη καταστροφή».

Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων εμφανίστηκε το παιδικό χορευτικό τμήμα του Μ.Ε.Σ Ομορφοχωρίουκαι τη δεύτερη το εφηβικό τμήμα καθώς και το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Λάρισας. Χοροδιδάσκαλος οΠαναγιώτης Καραβιδές. Παρουσιάστηκε χορευτική παράσταση με χοροδιδάσκαλο την Ειρήνη Ροδιτάκη και εμφανίστηκε επίσης το τμήμα της Ένωσης Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Λάρισας «Οι Ακρίτες» με χοροδιδάσκαλο την Άννα Κωνσταντινίδου.

Για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή μίλησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος. Και τις δύο βραδιές ακολούθησε λαϊκό γλέντι.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου στο χαιρετισμό του εξήρε το έργου του Μορφωτικού Συλλόγου Ομορφοχωρίου και αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου σε όλα τα χωριά.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ Σ. Νταφόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Τ. Τσινούλης, Κ. Φιλιππούλης και Β. Χλιάπη –Γκουνιαρούδη, οι Πρόεδροι των ΤΚ Ομορφοχωρίου, Γαλήνης και Γλαύκης Γ. Χατζόπουλος, Κ. Κατσικάρης και Ι. Φροξυλιάς και οι τοπικοί σύμβουλοι Γ. Μαξιμιάδης, Κ. Αθανασίου και Σ. Χατζοπούλου-Χατζητζομπάνη.