Το έργο της «Ενεργειακής Αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Στομίου» υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα με Π/Υ 300.000,00 ευρώ και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα: «ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» στα γραφεία του Δημαρχείου, στο πλαίσιο μίας σειράς παρεμβάσεων που αφορούν την ενεργειακή αποδοτικότητα σε δημοτικά κτήρια.

«Στόχος μας να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε παρεμβάσεις με κύριο σκοπό να πληρούνται τα κριτήρια της ενεργειακής εξοικονόμησης σε δημοτικά κτίρια, με σημαντική ωφέλεια τόσο στην οικονομία, όσο και στο περιβάλλον. Ιδιαίτερα εστιάζουμε σε έργα με ισχυρό περιβαλλοντικό πρόσημο που αφορούν σε σχολεία, καθώς προτεραιότητα μας είναι η βελτίωση συνθηκών σχολικής διαβίωσης μαθητών και εκπαιδευτικών σ΄ ένα σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον», επισήμανε ο Δήμαρχος Αγιάς.

Αντικείμενο του έργου είναι η θερμομόνωση των εξωτερικών τοιχοποιιών, στεγών, η αντικατάσταση μερικών κουφωμάτων με νέα υψηλής θερμικής απόδοσης, η ενεργειακή αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και φωτισμού και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.