Η ΑΜΚΕ «Οργάνωση για τη Διαχείριση και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας στα Αγροτικά Οικοσυστήματα – ΤΥΤΩ» θα ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα « Φυσικός Έλεγχος / Περιορισμός των Επιβλαβών τρωκτικών στη Γεωργία μέσω της Διαχείρισης Αρπακτικών Πτηνών» στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Κοιλάδας.

Αυτή η είναι η πρώτη από σειρά ενημερώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Λαρισαίων καθώς είναι πρωτεύουσας σημασίας η ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων τόσο για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος όσο και για η γνωριμία με το αρπακτικό πτηνό ΤΥΤΩ και τις μοναδικές του ιδιότητες για την καταπολέμηση των τρωκτικών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η ΑΜΚΕ ΤΥΤΩ τοποθετεί στη Θεσσαλία τεχνητούς κλωβούς (φωλιές) που στόχο έχουν την παροχή φιλοξενίας προς τα αρπακτικά πτηνά για αναπαραγωγή και ανάπτυξη του πληθυσμού τους προκειμένου να ρυθμιστούν φυσικά οι πληθυσμοί τρωκτικών που πλήττουν τις αγροτικές καλλιέργειες και προκαλούν σημαντικές ζημιές σε πολλαπλά επίπεδα.

"Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Λαρισαίων και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διοργάνωση της ημερίδας, την ενεργό συνεργασία και τη σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης των αγροτών της περιοχής μας γι’ αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε 9 συνολικά Δήμους.