Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο πλαίσιο της ενίσχυσης τομεοποιημένων μονάδων Ψυχικής Υγείας» μέσω της Πράξης: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ», στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση», του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020», ανάρτησε σήμερα 31/05/2022 περίληψη Ανακοίνωσης για πρόσληψη:

Ενός (1) Παιδοψυχιάτρου

Ενός (1) Ψυχολόγου

Ενός (1) Ειδικού Παιδαγωγού

Ενός (1) Κοινωνικό Λειτουργό ή ενός (1) Επισκέπτη Υγείας»,

με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για ένα έτος με δυνατότητα παράτασης για έξι μήνες σε περίπτωση συνέχισης του Υποέργου με τίτλο «Πρόγραμμα ενίσχυσης εξειδικευμένων υπηρεσιών / Ενίσχυση Κινητών Μονάδων για την παροχή παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών» και

Ενός (1) Ψυχιάτρου

Ενός (1) Ψυχολόγου

Ενός (1) Επισκέπτη Υγείας ή Νοσηλευτή (ΠΕ/ΤΕ)

Ενός (1) Κοινωνικού Λειτουργού,

με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για ένα έτος με δυνατότητα παράτασης για έξι μήνες σε περίπτωση συνέχισης του Υποέργου με τίτλο «Υπηρεσίες ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλείας».

Η Ανακοίνωση έχει αναρτηθεί σε ημερήσιες τοπικές εφημερίδες, στο διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ, της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (https://www.dypethessaly.gr), στο διαδικτυακό τόπο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (http://www.ghl.gr).

Πληροφορίες σχετικά με την Ανακοίνωση στα τηλ. 2413 504327, 331 (Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού Γ.Ν. Λάρισας.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας, κ.  Βλαχάκης, δήλωσε:

«Η ευαισθησία του νέου ΔΣ του Γ.Ν. Λάρισας σε θέματα Ψυχικής Υγείας είναι γνωστή και έρχεται από το παρελθόν.

Η δημοσίευση της προκήρυξης για την πρόσληψη 8 επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας αποτελεί κορύφωση όλων των προσπαθειών του Διοικητικού προσωπικού και των Επιστημόνων Ψυχικής Υγείας.

Οι δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης των εργαζομένων στις Κλινικές COVID – 19, που πρώτο το Νοσοκομείο μας εφάρμοσε, ενισχύθηκε από τα προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης εργαζομένων, που υλοποίησε Πανελλαδικά το Υπουργείο Υγείας.

Οι δράσεις ψυχολογικής τόνωσης του πληθυσμού στις σεισμόπληκτες περιοχές μαζί με την καθημερινή λειτουργία του Κ.Ψ.Υ., καθώς και η ενίσχυση του Ξενώνα Ψυχικής Υγείας «Αργίσσα» και των προστατευόμενων διαμερισμάτων του, αποτελούν τις ουσιαστικές παρεμβάσεις των υπηρεσιών του Γ.Ν. Λάρισας στην τοπική κοινωνία.

Η ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την προκήρυξη των 8 θέσεων στις κινητές μονάδες Ψυχικής Υγείας που αποτελεί έργο του ΕΣΠΑ ολοκληρώθηκε χάρη στη γνώση και την εμπειρία των διοικητικών υπηρεσιών και κυρίως του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Νοσοκομείου. Η καίρια παρέμβαση της Υφυπουργού Ψυχικής Υγείας, κας Ράπτη καθώς η συνεργασία που ανέπτυξε το Γ.Ν. Λάρισας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνέβαλαν τα μέγιστα.

Αξίζει σε όλους συγχαρητήρια.

Η προσπάθεια ενίσχυσης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας συνεχίζεται».