Στις 8 Ιουλίου στο Ευύδριo, έχει προγραμματιστεί η Γιορτή Σιταριού, την οποία μεταξύ άλλων συνδιοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Ευυδρίου.

Ειδικότερα, η Γιορτή Σιταριού έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός πλαισίου πολιτιστικού και ειδικού περιεχομένου σε σχέση με το προϊόν, το οποίο θα στηρίζει την τοπική οικονομία και θα ανοίξει νέους ορίζοντες σε θεσμούς όπως είναι οι γιορτές αγροτικών προϊόντων, αναδεικνύοντας την ιστορική σημασία που έχουν, τόσο για την

Οικονομία, όσο και για την διατροφή της περιοχής. Τα προϊόντα που αναδεικνύονται είναι ο τραχανάς, το πλιγούρι και οι πίτες. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το παραδοσιακό φαγητό μπλουγούρι το οποίο παρασκευάζεται με τοπικά προϊόντα, όπως πρόβειο κρέας, σιτάρι και ντοματοπολτό και θα προσφέρεται δωρεάν από τα μέλη του συλλόγου.

Τέλος, τη Γιορτή Σιταριού θα πλαισιώσει μουσικοχορευτική εκδήλωση, με την συμμετοχή τοπικής παραδοσιακής ορχήστρας και τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων, με στόχο την προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, των εθίμων, των παραδόσεων και της γαστρονομίας.

tornosnews.gr