Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη μεγάλη παραδοσιακή γιορτή που διοργανώθηκε στην πλατεία Δημαρχείου των Φαρσάλων χθες Κυριακή, από τον Σύλλογο Ντόπιων της περιοχής Φαρσάλων «O Ενιπέας», σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων.

Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου γιόρτασαν το έθιμο των λουκουμάδων το οποίο τηρείται ακόμη στην περιοχή μετά τη σπορά σε όλα τα αγροτικά νοικοκυριά.

Το δρώμενο περιελάμβανε παρασκευή λουκουμάδων που προσφέρονταν στους επισκέπτες. Επίσης, όποιος επιθυμούσε μπορούσε να γευτεί και παραδοσιακό πατσά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα παρασκευάσματα έγιναν από εθελοντές.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και αγροτικοί συνεταιρισμοί με τα τοπικά τους προϊόντα, ενώ Πολιτιστικοί σύλλογοι της επαρχίας Τζουμέρκα, Αργιθεατών, Ντόπιων και ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων έδωσαν μία ιδιαίτερη παραδοσιακή νότα χορεύοντας χορούς από διάφορα μέρη της χώρας.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου εξήρε την πρωτοβουλία και την προσπάθεια, συγχαίροντας τους συλλόγους, τους εθελοντές και τους τοπικούς παραγωγούς που – όπως είπε - πρέπει να βγαίνουν πιο συχνά και να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής.

«Οι μνήμες σε όλους μας είναι η γιαγιά στο σπίτι στη σόμπα, να ζεσταίνει το μέλι και να φτιάχνει τους λουκουμάδες…» πρόσθεσε, με τον Δήμο Φαρσάλων να δηλώνει παρών σε κάθε προσπάθεια διατήρησης και μεταλαμπάδευσης των ηθών και των εθίμων της επαρχίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης το μέλος του Συλλόγου των Ντόπιων επαρχίας Φαρσάλων «O Ενιπέας» κ. Δήμητρα Αστάρα, ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας κ. Σωκράτης Αλειφτήρας και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ενιπέας» κ. Θανάσης Καραΐσκος.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε και ομιλία από την διατροφολόγο κ. Σέργια Κοντοπούλου για την θρεπτική αξία των λουκουμάδων στον άνθρωπο.