Από τις 20 έως τις 22 Μαΐου θα διεξαχθεί στον Αμπελώνα της Λάρισας η Γιορτή Ανθοκομίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Τυρνάβου.

Στην Γιορτή Ανθοκομίας θα λάβουν μέρος φυτωριούχοι, ανθοπαραγωγοί, έμποροι και βιοτέχνες ειδών κήπου αλλά και επαγγελματίες ή επιχειρήσεις που έχουν σχέση με το αντικείμενο. Οι εν λόγω ειδικοί, θα δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να προμηθευτούν φυτά σε προσιτές τιμές, απευθείας από Έλληνες παραγωγούς και να ενημερωθούν γενικότερα για την κατασκευή και συντήρηση των κήπων τους.

Εκτός από φυτά, εποχιακά λουλούδια και δενδρύλλια, θα υπάρχουν χλοοτάπητες, εργαλεία κήπου, αλλά και προϊόντα εξοπλισμού και διακόσμησης εξωτερικών χώρων. Στον χώρο της γιορτής, θα φιλοξενηθούν παράλληλες πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις που θα προσδώσουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα σε κάθε ημέρα της διοργάνωσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα λάβει χώρα για δεύτερη φορά ο ποδηλατικός γύρος του Αμπελώνα, σημαντική ημερίδα με θέματα φυτικής παραγωγής, καθώς και παρουσίαση βιβλίων.

Σκοπός της γιορτής, είναι η προβολή και η ανάπτυξη του τόπου και η ψυχαγωγία κατοίκων και επισκεπτών. Τέλος, η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

(*) Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη γιορτή ανθοκομίας στον Αμπελώνα

tornosnews.gr