Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και αιρετών του Δήμου Κιλελέρ γιορτάστηκαν στη Γαλήνη η «γιορτή Θέρους» και στο Δίλοφο το έθιμο της «Μιντζιάς» που αποτελεί τοπικό λαογραφικό στοιχείο το οποίο χαρακτηρίζεται από την μοναδικότητα.

Στο χαιρετισμό του, ο καταγόμενος από το Δίλοφο, δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «η Μιντζιά γίνεται στα πλαίσια της αλληλογνωριμίας των νέων, της σύσφιξης των σχέσεων των καταγόμενων από το Δίλοφο και της ανασύστασης της φιλίας τους με τους κατοίκους- φίλους των γειτονικών χωριών.

Η αναβίωση τέτοιων εθίμων καταδεικνύει την ανάγκη των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής να επιστρέψουν στην παράδοση και να θυμηθούν πράγματα που έφερναν τους κατοίκους πιο κοντά Ο αρχικός στόχος να καθιερωθεί η Μιντζιά ως ετήσια εκδήλωση σαν όπλο στο χρόνο και στη λήθη έγινε πραγματικότητα.».

Στη «γιορτή Θέρους» στη Γαλήνη χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Αχ. Χατζούλης, και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαλήνης Κ. Κατσικάρης.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν οι τοπικές κοινότητες και οι Σύλλογοι των χωριών υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου.

Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σ. Νταφόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Αν. Ρεντζιάς, Κ. Φιλιππούλης και Αλ. Χονδρονάσιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σ. Καλέτσιος και Ζ. Ανυφαντή, η γ.γ. του Δήμου Β. Χλιάπη – Γκουνιαρούδη, οι Πρόεδροι του Διλόφου, της Γλαύκης και της Χάλκης Κ. Μανωλοπούλου, Γ. Φροξυλιάς και Β. Κωστούλης, και οι τοπικοί σύμβουλοι Γαλήνης, Νίκαιας και Ομορφοχωρίου Σ. Χονδροδήμος, Γ. Ψαρούλης και Γ. Μαξιμιάδης.