Τα Χριστούγεννα τα γλυκά είναι σε αφθονία αλλά είναι σημαντικό να μένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας.

Κι αν βρίσκεστε σε κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή απλά θέλετε να παραμείνετε σε φόρμα δεν χρειάζεται να σας πιάνει πανικός, αρκεί μόνο να έχετε μέτρο και να τηρήσετε κάποιους κανόνες κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Ο 54χρονος Δρ Reza Tirgari από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, αποκάλυψε σε ένα βίντεο στο Tik Tok πώς να χάσετε κιλά πριν από τα Χριστούγεννα και μάλιστα χωρίς κάποια ειδική διατροφή ή ρουτίνα γυμναστικής.

Ο αισθητικός χειρουργός και γυμναστής έχει περισσότερους από 523,000 ακόλουθους στο TikTok.«Θέλεις να χάσεις βάρος κατά τη διάρκεια των διακοπών;» ρωτάει. «Θα σου δώσω τέσσερις εύκολες συμβουλές».

Γιατρός αποκαλύπτει τα 4 απλά βήματα για να χάσετε κιλά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων

Η πρώτη συμβουλή του χειρουργού είναι να μειώσετε τη ζάχαρη, πράγμα που σημαίνει να αποφύγετε τα μπισκότα, τα γλυκά αλλά και το αλκοόλ.

Ο Δρ Tirgari συνιστά επίσης τη μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων, οι οποίοι «είναι γνωστό ότι αυξάνουν το βάρος».

Η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες μπορεί να φαίνονται σαν βασικά συστατικά των Χριστουγέννων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα λιμοκτονήσετε κατά τη διάρκεια των εορτασμών. Εξίσου σημαντικό είναι να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

«Η πρωτεΐνη θα είναι πραγματικά χρήσιμη για να διατηρήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο», εξηγεί. Η πρωτεΐνη σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι, διατηρεί το άπαχο χάος του σώματος και είναι πιο δύσκολο να αποθηκευτεί ως σωματικό λίπος», σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ.

Όπως αναφέρεται και στην Daily Mail, η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής συνιστά στους ενήλικες να λαμβάνουν τουλάχιστον 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης για κάθε κιλό σωματικού βάρους ανά ημέρα.

Η τελευταία συμβουλή του Δρ Tirgari είναι να ξεκινήσετε την άρση βαρών αυτές τις γιορτές.

«Βγάλτε αυτά τα βάρη, ακόμα κι αν ανεβοκατεβαίνετε σκάλες και βάζετε μερικούς αλτήρες στα χέρια σας» λέει.

«Θα εκπλαγείτε με το πόση ενέργεια θα έχετε και πόσο βάρος θα χάσετε απλά χτίζοντας μυς. «Η άρση βαρών είναι φανταστική γι' αυτό».

bovary.gr