Ο Φεβρουάριος σου δίνει το περιθώριο να χαλαρώσεις, να αναλογιστείς και να βάλεις σε μια τάξη τα πράγματα

Ναι, ίσως ο Φεβρουάριος είναι ένας από τους πιο θλιβερούς μήνες. Κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό. Αλλά, δεν είναι και Ιανουάριος. Ο Φεβρουάριος σου δίνει το περιθώριο να χαλαρώσεις, να αναλογιστείς και να βάλεις σε μια τάξη τα πράγματα.

Και σύμφωνα με τους ψυχολόγους, είναι ο καλύτερος μήνας για να θέσεις τους στόχους σου για τη νέα χρόνια ή να πάρεις μερικές αποφάσεις. Ακριβώς γιατί φέρνει αυτή την ανάπαυλα από τις πιέσεις που συνοδεύουν την αρχή του έτους. Αλλά, ακόμα κι αν δεν έχεις κάνει την πρόοδο που θα ήθελες, οι ειδικοί τονίζουν πως δεν πρέπει να είσαι σκληρός με τον εαυτό σου. «Η ζωή έχει να κάνει με συνεπείς, εφικτές υγιεινές συνήθειες ή με το να προσθέτεις πράγματα στη ζωή σου, με σωστό τρόπο», σημειώνει η Τέα Γκάλανγκερ, κλινική ψυχολόγος στο NYU Langone Health.

Και πώς θα καταφέρεις να επιτύχεις αυτούς τους στόχους;

  • Σκέψου τι πηγαίνει σωστά και τι όχι

Αρχικά, είναι σημαντικό να βρεις τι είναι αυτό που πάει «λάθος» στους στόχους που βάζεις – και δυσκολεύεσαι να τους πραγματοποιήσεις. Μόλις καταλάβεις τι πρέπει να αλλάξεις, τότε χρειάζεται να παραμείνεις αφοσιωμένος και επικεντρωμένος εκεί.

  • Δώσε στον εαυτό σου το περιθώριο του λάθους

Δεν μπορείς, και δεν πρέπει, να περιμένεις ότι θα πετύχεις τους στόχους σου στο 100% των περιπτώσεων. Σύμφωνα με τη Δρ Γκάλανγκερ, δεν πρέπει να βάζεις αυστηρούς περιορισμούς γιατί αυτό – χωρίς να το καταλάβεις, σε αποπροσανατολίζει και σε γεμίζει με άγχος.

  • Βρες έναν φίλο να σε υποστηρίζει

Θέλεις να πηγαίνεις πιο συχνά γυμναστήριο; Βρες έναν φίλο που μπορεί να σε εμψυχώσει ή ακόμα και να έρθει μαζί σου. Επίσης, ίσως είναι βοηθητικό να μιλάς με έναν αγαπημένο σου άνθρωπο για τους στόχους, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου. Το να έχεις χρόνο για να επικοινωνείς με έναν φίλο σου, και εκείνος να σε ενθαρρύνει, θα σου κάνει καλό.

  • Δείξε στον εαυτό σου λίγη συμπόνια

Έχασες μια μέρα από την προπόνηση σου; Και λοιπόν; Μπορείς να την αναπληρώσεις μια άλλη ημέρα, που θα έχεις περισσότερο χρόνο. Δείξε στον εαυτό σου λίγη και συμπόνια, το χρειάζεται.

jenny.gr