Τον πρώτο νυχτερινό λαϊκό αγώνα δρόμου Run Greece Λάρισα συνδιοργανώνουν το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 ο ΣΕΓΑΣ - ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων. Το νυχτερινό Run Greece Λάρισα περιλαμβάνει αγώνες:

-10 χλμ. ανδρών- γυναικών στις 7.30 μ.μ. με αφετηρία και τερματισμό την Κεντρική πλατεία Λάρισας

-5 χλμ. ανδρών- γυναικών, στις 9 μ.μ. με αφετηρία και τερματισμό την Κεντρική πλατεία Λάρισας και παιδικό αγώνα 800 μέτρων για μαθητές τετάρτης, πέμπτης και έκτης τάξης Δημοτικού με αφετηρία μπροστά στον Ιερό Ναό Αγ. Χαραλάμπους και τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται έως την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023:

-ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.run-greece.gr. και

-στην είσοδο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Παπαναστασίου και Κουμουνδούρου) από 9 π.μ. μέχρι 3 μ.μ.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

Η Θεσσαλία ήταν η πρώτη Περιφέρεια που αγκάλιασε του αγώνες Run Greece και το δρομικό κίνημα σε ολόκληρη τη χώρα. Για πρώτη φορά φέτος διοργανώνουμε νυχτερινό αγώνα Run Greece και είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία και τις πολλές συμμετοχές.

Ευχαριστώ την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και τον πρόεδρο Ηλία Καφφέ, τον Δήμο Λαρισαίων, όλους τους εθελοντές που στέκονται πάντα αρωγοί σε κάθε αγώνα και την Τροχαία Λάρισας για την ουσιαστική βοήθεια και την άριστη συνεργασία.

Περίπου δυο χιλιάδες άτομα θα τρέξουν μέσα στην πόλη της Λάρισας το Σάββατο το βράδυ. Η πόλη έχει ανάγκη από διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού. Αθλητισμός σημαίνει συμμετοχή, προσφορά, συνεργασία, άμιλλα, πολιτισμός.

Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισαίων:

Το πλήθος των αγώνων που γίνονται στη Λάρισα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όλους τους φορείς είναι πολύ μεγάλο. Με το πρώτο νυχτερινό Run Greece στόχος μας είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι της πόλης να συμμετέχουν στους αγώνες. Η Λάρισα έχει αποδείξει ότι στηρίζει τον μαζικό, λαϊκό αθλητισμό. Είναι ένα σημαντικό γεγονός για όλη την περιοχή. Το Σάββατο, ας είμαστε όλοι εκεί.

Ηλίας Καφφές, Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας:

Στους αγώνες αυτούς, δεν ενδιαφέρουν οι νικητές και οι επιδόσεις. Νικήτρια είναι η ίδια η συμμετοχή. Είναι μια ευκαιρία όλοι οι πολίτες να εντάξουν τον αθλητισμό, τη δια βίου άθληση στην καθημερινότητά τους.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη που έχει κάνει τη Θεσσαλία πρώτη αθλητική Περιφέρεια στη χώρα και έχει φέρει τόσο πολλές και σπουδαίες διοργανώσεις. Με παρέμβασή του γίνεται ο αγώνας βράδυ, για να αποφύγουμε τις υψηλές θερμοκρασίες της ημέρας.

Επίσης ζήτησε να δοθούν δώρα σε όλους τους εθελοντές για την διαχρονική προσφορά τους. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Λαρισαίων, τους χορηγούς και όλους τους εθελοντές για την υποστήριξη.

Βασίλης Βλαχογιάννης, Διοικητής Τροχαίας Λάρισας:

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συμμετεχόντων σε μια διαδρομή μέσα στην πόλη. Έχουμε την εμπειρία προηγούμενων διοργανώσεων και ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε έναν τέτοιο αγώνα. Με την κατανόηση των πολιτών, πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Περισσότερα για τον αγώνα, στην ιστοσελίδα: