Ένα πολύ συχνό φαινόμενο στις μέρες μας είναι να επικοινωνούμε με ένα άτομο ή να βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια της γνωριμίας και ενώ θεωρούμε ότι όλα πηγαίνουν καλά, εκείνος-η να κάνει ghosting, δηλαδή να διακόπτει ξαφνικά την επικοινωνία και να μην απαντάει στα μηνύματα χωρίς να δώσει καμία εξήγηση. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτός πλέον είναι ο νέος τρόπος χωρισμού, αφού το διαδίκτυο και η επικοινωνία μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα μας δίνουν την επιλογή να δείχνουμε τις προθέσεις και τις επιθυμίες μας στους άλλους από τη δραστηριότητα μας σε αυτά. Είναι λοιπόν το πιο εύκολο πλέον για κάποιους να αποστασιοποιούνται και να περιμένουν από τον άλλον να πάρει το μήνυμα ότι έχει λήξει το μεταξύ τους. Ωστόσο, αυτή η στάση έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία μας, αφού μας δημιουργεί ανασφάλειες και ερωτηματικά, ρίχνει την αυτοπεποίθηση μας και μπορεί να μας κάνει να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να μην έχουμε ιδέα πώς να διαχειριστούμε την κατάσταση και δεν ξέρουμε εάν θα πρέπει να περιμένουμε ή αν θα πρέπει να ξεγράψουμε οριστικά αυτό το πρόσωπο και να προχωρήσουμε.

Από αστρολογικής άποψης, υπάρχουν κάποια ζώδια που είναι πιο επιρρεπή σε αυτή τη συμπεριφορά, γιατί θεωρούν ότι είναι η εύκολη λύση και κάποια άλλα που προτιμούν να είναι πιο ξεκάθαρα ως προς τις προθέσεις τους και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά ποιοι είναι οι πιθανότεροι λόγοι για τους οποίους ένα ζώδιο θα έκανε ghosting.

ΚΡΙΟΣ

Οι Κριοί ως παρορμητικό ζώδιο της φωτιάς αντιμετωπίζουν τις σχέσεις και τον έρωτα σαν ένα πεδίο μάχης και αναζητούν καταστάσεις οι οποίες θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη και θα τους προσφέρουν έξαψη και ενθουσιασμό. O Κριός ζει τη στιγμή και είναι επικεντρωμένος στο εδώ και τώρα. Η ανυπομονησία είναι βασικό χαρακτηριστικό του ζωδίου και η επιθυμία για επιβεβαίωση και προσοχή δε χωράει αναβολή. Τους αρέσει ο ανταγωνισμός και τους εξιτάρει το παιχνίδι της διεκδίκησης και της κατάκτησης και αυτός είναι ο λόγος που μπλέκουν σε περιπέτειες ή έλκουν δύσκολες ερωτικές καταστάσεις. Εάν νιώσετε ότι ένας-μια Κριός απομακρύνεται και δεν απαντάει στα μηνύματα σας ενώ στην αρχή είχε πέσει με τα μούτρα, είναι πολύ πιθανό να έχει βρει ήδη έναν καινούριο στόχο προς κατάκτηση και να διοχετευτεί πλέον εκεί την ενέργεια του. Είναι γεγονός ότι μπορεί εύκολα να χάσουν το ενδιαφέρον τους εάν είστε πιο κυνικοί και ψυχροί και δεν συμμερίζεστε τον ενθουσιασμό τους ή αν αισθάνονται ότι είστε προβλέψιμοι και δεν τους προσφέρετε κάτι καινούριο και μοναδικό για εκείνους. Επιπλέον, είναι ένα ζώδιο που θέλει να έχει τα ηνία της σχέσης και θα αντιδράσει εάν προσπαθείτε να τον-ην ελέγξετε ή να περιορίσετε την ελευθερία του.

ΤΑΥΡΟΣ

O Ταύρος είναι ένα γήινο και σταθερό ζώδιο που αναζητά καταστάσεις οι οποίες είναι προβλέψιμες και του προσφέρουν σιγουριά. Εάν λοιπόν ένας-μια Ταύρος αισθανθεί ότι βρίσκεται σε μια αβέβαια κατάσταση που του-ης προκαλεί ανασφάλεια, τότε είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να απομακρύνεται. Εάν οι αντιδράσεις σας είναι αλλοπρόσαλλες και η συμπεριφορά σας είναι υπερβολικά συναισθηματική ή αψυχολόγητη για εκείνον-η, θα είναι δύσκολο να το διαχειριστεί. Επιπλέον, οι Ταύροι χαρακτηρίζονται από την επιμονή και την υπομονή τους και δεν το βάζουν εύκολα κάτω. Ωστόσο, αν νιώσουν ότι τους πάτε διαρκώς κόντρα ή ότι τα πράγματα δεν πάνε με τον δικό τους τρόπο, μπορεί να πεισμώσουν και να εξαφανιστούν ακόμα χωρίς καμία εξήγηση. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι ο Ταύρος είναι ζώδιο της Αφροδίτης και αυτό σημαίνει ότι αγαπά τις απολαύσεις και τις ανέσεις. Το καλό φαγητό, το σεξ και η καλοπέραση συνδέονται άμεσα με αυτό το ζώδιο. Εάν δημιουργείτε κρίσεις και δράματα από το πουθενά χαλώντας του την ηρεμία και τη ρουτίνα και δεν υπάρχει χώρος για χαλάρωση και απόλαυση, τότε είναι πιθανό να κόψει κάθε επικοινωνία μαζί σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι φημίζονται για την ευκολία με την οποία εξαφανίζονται χωρίς καμία εξήγηση, αφού πρόκειται για ένα ζώδιο που δεν μπορεί να επικεντρωθεί σε μια κατάσταση και χρειάζεται διαρκώς καινούρια ερεθίσματα για να μη χάσει το ενδιαφέρον του. Οι Δίδυμοι ανήκουν στο στοιχείο του αέρα και αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται επικοινωνία και εκτιμούν το χιούμορ, την ευφυΐα και την ευρηματικότητα. Θα βαρεθούν εύκολα εάν είστε προβλέψιμοι ή αν αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις με περισσότερη σοβαρότητα από όση μπορούν να αντέξουν. Οι Δίδυμοι χρειάζονται ελαφρότητα και επιθυμούν να μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις και να συζητούν τα πάντα με το άτομο που έχουν απέναντι τους, χωρίς όμως να εμβαθύνουν ιδιαίτερα. Εάν λοιπόν σταματήσουν να απαντάνε στα μηνύματα σας, τότε ίσως να μην εξιτάρετε πλέον το μυαλό τους ή να θεωρούν ότι δεν ταιριάζει το χιούμορ και οι απόψεις σας με τις δικές του-ης. Ωστόσο, ακόμα κι αν απολαμβάνουν τη δική σας κουβέντα, είναι πολύ πιθανό να μιλάνε ταυτόχρονα και με άλλους ανθρώπους αφού η επιθυμία τους για επικοινωνία είναι ακόρεστη. Επιπλέον, οι Δίδυμοι δυσκολεύονται με την ιδέα της δέσμευσης και με τις έντονα συναισθηματικές καταστάσεις και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να νιώσουν πιεσμένοι εάν έχετε ξαφνικά απαιτήσεις από εκείνους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο που κυβερνάται από τη Σελήνη και αυτό σημαίνει ότι οι διαθέσεις του αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Ο εσωτερικός τους κόσμος είναι αρκετά ευάλωτος και επηρεάζονται από όσα συμβαίνουν γύρω του αλλά κυρίως από τις δικές τους σκέψεις. Είναι δύσκολο λοιπόν να προβλέψεις την ψυχολογική τους κατάσταση και μπορεί να περνάνε φάσεις εσωστρέφειας και να κλείνονται στον εαυτό τους κάποιες ημέρες χωρίς να έχει συμβεί απαραίτητα κάτι μεταξύ σας. Επιπλέον, ο Καρκίνος είναι ένα βαθιά συναισθηματικό ζώδιο και έχει την τάση να συνδέεται πολύ εύκολα με το άλλο άτομο, ακόμα κι αν δεν το δείχνει. Εάν λοιπόν ένας-μια Καρκίνος εξαφανιστεί χωρίς εξήγηση, είναι πιθανό να ένιωσε αρκετά ευάλωτος-η και να φοβήθηκε την απόρριψη, ειδικά εάν ανοίχτηκε συναισθηματικά και δεν πήρε την ανταπόκριση που ήθελε από εσάς. Ίσως λοιπόν να προτιμούν να πάρουν απόσταση, πριν προλάβουν να δεθούν παραπάνω και στη συνέχεια να πληγωθούν. Η βαθιά σύνδεση με το παρελθόν αποτελεί άλλο ένα «αγκάθι» για έναν-μια Καρκίνο και δυσκολεύονται να αποκοπούν εντελώς από καταστάσεις και ανθρώπους που τους άγγιξαν βαθιά. Εάν εξαφανιστούν από τη μια μέρα στην άλλη ενώ θεωρούσατε ότι έρχεστε όλο και πιο κοντά, ένα πιθανό σενάριο είναι να εμφανίστηκε ένα άτομο από το παρελθόν που κλόνισε την ψυχολογία τους.

ΛΕΩΝ

Ο Λέοντας είναι ένα φλογερό ζώδιο που θέλει να περνάει καλά, αλλά πάνω από όλα θέλει να αισθάνεται μοναδικός μέσα στις σχέσεις που δημιουργεί και να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του άλλου. Αν και δείχνει αρκετά αφοσιωμένος και σταθερός, είναι πολύ πιθανό να εξαφανιστεί εάν αισθάνεται ότι δεν λαμβάνει την αποδοχή και την επιβεβαίωση που αναζητά. Αν εσείς από την πλευρά σας δείχνετε ασυνέπεια και αστάθεια, τότε θα το θεωρήσει ασέβεια και θα προτιμήσει να πάρει απόσταση. Ένας Λέοντας θέλει να αισθάνεται ότι έχει τον έλεγχο των καταστάσεων και δεν μπορεί να διαχειριστεί σχέσεις όπου ο άλλος θέλει να επιβάλλει το δικό του ή φέρεται αλλοπρόσαλλα και δεν του προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι Λέοντες έχουν πολύ ισχυρό «Εγώ» και δεν θα ανεχτούν εύκολα σχόλια ή συμπεριφορές που θα τον υποτιμήσουν ή θα τον προσβάλλουν με κάποιο τρόπο και σίγουρα δεν αντέχουν την γκρίνια και τη μιζέρια. Χρειάζονται θαυμασμό και ανθρώπους που θα τονώνουν διαρκώς το ηθικό τους με κομπλιμέντα αλλά και με πράξεις. Αν και είναι ένα πολύ δοτικό και γενναιόδωρο ζώδιο, ο εγωισμός τους θα υπερισχύσει αν δεν καλύπτονται οι επιθυμίες τους και μπορεί να αποστασιοποιηθούν δείχνοντας να μην υπολογίζουν τα δικά σας συναισθήματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το ζώδιο της Παρθένου φημίζεται για τη συνέπεια του, όμως μπορεί κάποιες φορές να εξαφανιστεί ή να πάρει απόσταση εάν η σχέση σας δεν πληροί τα αυστηρά κριτήρια που έχει στο μυαλό του-ης. Είναι γεγονός ότι αυτό το ζώδιο είναι αρκετά πολύπλοκο, έχει πολύ έντονο το στοιχείο της τελειομανίας και περνάει τους πάντες από αρκετές δοκιμασίες. Υπάρχουν περίοδοι όπου ακόμα και οι ίδιοι υπερφορτώνουν το μυαλό τους αναλύοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια και αυτό μπορεί να τους κάνει να αποστασιοποιούνται μέχρι να βρουν απαντήσεις ή να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα. Οι Παρθένοι θέλουν όλα να είναι σε μια τάξη στη ζωή τους και δεν αντέχουν τους ανθρώπους εκείνους που δημιουργούν σύγχυση και ασάφεια. Τους είναι αρκετά δύσκολο να διαχειριστούν μπερδεμένες καταστάσεις, επομένως αν διαπιστώσουν ότι δεν έχετε σε τάξη τη ζωή σας ή ότι δεν ξέρετε τι θέλετε από εκείνους, μπορεί να προτιμήσουν να εξαφανιστούν. Επιπλέον, το γήινο ζώδιο της Παρθένου λειτουργεί με βάση τη λογική και αισθάνεται άβολα μέσα σε έντονα συναισθηματικές καταστάσεις. Εάν έχετε κάποια συναισθηματικά ξεσπάσματα ή διεκδικήσετε περισσότερη οικειότητα χωρίς να είναι έτοιμοι, μπορεί να κάνουν πίσω.

ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί από τη μια πλευρά δεν θέλουν να δυσαρεστούν ή να πληγώνουν τους άλλους, όμως από την άλλη δυσκολεύονται να συγκρουστούν και να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις κατά μέτωπο, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να προτιμάνε να εξαφανίζονται δίχως εξήγηση. Με αυτό τον τρόπο θεωρούν ότι θα βγουν από τη δύσκολη θέση και θα αποφύγουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Ο Ζυγός, ως γνήσιο ζώδιο της Αφροδίτης, αναζητά την ηρεμία, την αρμονία και την ισορροπία μέσα στις σχέσεις. Προσπαθεί να αποφύγει τις εντάσεις με κάθε κόστος και πολύ δύσκολα θα εκφράσει τη δυσαρέσκεια του στους άλλους. Εάν αισθάνονται ότι φέρεστε με εγωισμό και ότι δεν υπολογίζετε τις ανάγκες τους, τότε θα πάρουν απόσταση για να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Οι Ζυγοί είναι αρκετά ρομαντικοί και έχουν στο μυαλό τους την εικόνα μιας ιδανικής σχέσης και ενός τέλειου συντρόφου, τόσο εμφανισιακά όσο και σε θέματα συμπεριφοράς. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό το άτομο απέναντι τους να έχει ευγένεια και τρόπους, να τους κάνει κομπλιμέντα και γενικώς να τους κάνει να περνάνε όμορφα. Εάν στην πορεία διαπιστώσουν ότι έχετε κάποιο ελάττωμα για τα δικά τους δεδομένα ή τους μιλάτε απότομα και επιθετικά, τότε το ghosting είναι ένας τρόπος να σας ταρακουνήσουν. Τέλος, κάποιες φορές οι Ζυγοί μπορεί να εξαφανίζονται γιατί είναι αρκετά αναποφάσιστοι και μπορεί να αμφιταλαντεύονται και μην είναι σίγουροι για εσάς και την πορεία της σχέση σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός ανήκει σε ένα από τα πιο μυστηριώδη ζώδια και ποτέ δεν μπορείς να ξέρει τι νιώθει πραγματικά και τι έχει στο μυαλό του. Εκεί που νομίζεις ότι τον έχεις κατακτήσει ολοκληρωτικά, μπορεί η συμπεριφορά του να σας διαψεύσει. Είναι γεγονός ότι τα συναισθήματα του Σκορπιού είναι ακραία και δεν υπάρχουν ενδιάμεσες αποχρώσεις. Το έντονο πάθος εναλλάσσεται με την απόλυτη ψυχρότητα. Μπορεί λοιπόν να έχετε μια πολύ όμορφη επικοινωνία, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας-μια Σκορπιός δυσκολεύεται να εμπιστευτεί και να αφεθεί ολοκληρωτικά εάν δεν σιγουρευτεί ότι είστε αξιόπιστοι και σταθεροί. Ο μεγαλύτερος εφιάλτης του Σκορπιού είναι να ανοίξει την καρδιά του και να νιώσει ότι τον εκμεταλλεύονται. Εάν λοιπόν έχετε ασταθή ή συναισθηματικά ανώριμη συμπεριφορά, είναι πολύ πιθανό να εξαφανιστεί για να προστατευτεί. Επιπλέον, οι Σκορπιοί θέλουν να έχουν τον έλεγχο των καταστάσεων και το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να προσπαθήσει να τους χειραγωγήσει ή να επιβληθεί. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να μην έχετε ξανά νέα τους. Το ζώδιο του Σκορπιού συνδέεται με τη σεξουαλικότητα, το πάθος και επιθυμεί καταστάσεις και σχέσεις που θα τον αγγίξουν βαθιά. Αν δείξετε ότι θέλετε μια ανάλαφρη επικοινωνία ή θέλετε απλώς να περάσετε την ώρα σας μαζί του-ης και δεν είστε διατεθειμένοι να ζήσετε μια έντονη εμπειρία, τότε μην ξαφνιαστείτε εάν δεν σας ξαναστείλει ποτέ μήνυμα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης ανήκει σε ένα ζώδιο που τον δυσκολεύουν οι δεσμεύσεις και οι σταθερές σχέσεις και δίνει μεγάλη αξία στην ανεξαρτησία του. Είναι ένα ελεύθερο πνεύμα και έχει την τάση να εμπλέκεται συχνά σε καινούριες περιπέτειες, όμως χρειάζεται να έχει ανά πάσα στιγμή μια έξοδο κινδύνου σε περίπτωση που νιώσει ότι περιορίζεται. Μπορεί λοιπόν στην αρχή να δείχνει τρομερό ενθουσιασμό με την επικοινωνία σας, να μοιράζεται τις απόψεις του-ης και να δείχνει ότι θέλει να κάνει πολλές δραστηριότητες μαζί σας, όμως είναι πολύ συνηθισμένο σενάριο για έναν-μια Τοξότη να χάνεται στην πορεία και να ασχολείται με άλλα πράγματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του. Οι Τοξότες έχουν μια έμφυτη αισιοδοξία και έχουν την τάση να εστιάζουν στη θετική πλευρά της ζωής. Κυνηγούν διαρκώς καινούριες εμπειρίες και δεν θέλουν με τίποτα να βαλτώνουν και να παραμένουν στάσιμοι, όμως μπορεί να αποφεύγουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, με αποτέλεσμα να φέρονται αρκετά επιπόλαια. Μπορεί λοιπόν να απομακρυνθούν εάν δεν έχετε αυθορμητισμό και αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις με περισσότερη σοβαρότητα απ’ όση μπορούν να αντέξουν. Επιπλέον, έχουν την επιθυμία να επικοινωνούν με άτομα που τους βοηθάνε να διευρύνουν τις γνώσεις τους και τους μαθαίνουν καινούρια πράγματα. Θέλουν άτομα να τους εμπνέουν, να είναι συνοδοιπόροι στα ταξίδια τους και να έχουν δίψα για εξερεύνηση, όπως κι εκείνοι. Αν λοιπόν αισθανθούν ότι δεν έχετε αυτά τα χαρακτηριστικά, ίσως να εξαφανιστούν χωρίς εξήγηση και να αναζητήσουν άλλες περιπέτειες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως είναι ένα γήινο ζώδιο που φέρεται συνήθως με συνέπεια και τυπικότητα μέσα στις σχέσεις του, επομένως δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να εξαφανιστεί χωρίς εξηγήσεις από τη μια μέρα στην άλλη. Παρόλα αυτά, μπορεί όντως να κόψει την επικοινωνία εάν δυσαρεστηθεί και δεν βρίσκει άλλο τρόπο να χειριστεί την κατάσταση. Οι Αιγόκεροι έχουν την τάση να λειτουργούν βάση λογικής και μπορεί να πάρουν σημαντικές αποφάσεις με ψυχρότητα, αγνοώντας το συναίσθημα. Είναι αρκετά αμυντικοί και επιφυλακτικοί μέχρι να βεβαιωθούν ότι αξίζει να εμπλακούν ολοκληρωτικά μέσα σε μια κατάσταση και θέλουν έμπρακτες αποδείξεις για το δικό σας ενδιαφέρον. Εάν λοιπόν τους γεμίζετε υποσχέσεις και δεν τηρείτε αυτά που λέτε, θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους και μπορεί να σιωπήσουν ακόμα κι αν μέχρι τώρα έδειχναν να ενδιαφέρονται. Αν λοιπόν συμπεριφερθείτε αλλοπρόσαλλα ή δουν επιπόλαια συμπεριφορά από τη μεριά σας, θα νιώσουν ότι χάνουν το χρόνο τους μαζί σας. Όπως αναφέραμε ήδη, οι Αιγόκεροι είναι ορθολογιστές και μπορεί να νιώθουν άβολα μέσα σε έντονα συναισθηματικές καταστάσεις. Αν νιώσουν ότι κατακλύζονται από τα συναισθήματα τους ή αρχίζουν να δένονται μαζί σας, μπορεί να προτιμήσουν να κάνουν ένα βήμα πίσω γιατί δεν θέλουν να δείξουν ευάλωτοι. Είναι σημαντικό για εκείνους να έχετε μια ποιοτική σύνδεση και να υπάρχει προοπτική στη μεταξύ σας επικοινωνία, επομένως μπορεί να αγνοήσουν εντελώς χαοτικές καταστάσεις ή ανθρώπους που δημιουργούν δράματα χωρίς λόγο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος είναι ένα ζώδιο που είναι αρκετά σταθερό εάν βρει αυτό που θέλει και το άλλο άτομο του προσφέρει την εγκεφαλική έξαψη που αναζητά. Από την άλλη πλευρά, ως ζώδιο που κυβερνάται από τον ανατρεπτικό Ουρανό μπορεί να συμπεριφερθεί αψυχολόγητα και να σας σοκάρει με τις αντιδράσεις του. Είναι γεγονός ότι οι Υδροχόοι είναι ειδήμονες στο ghosting, γιατί έχουν την ικανότητα να παίρνουν απόσταση από ανθρώπους και καταστάσεις και μάλιστα με απίστευτη ψυχρότητα. Ανήκουν στο στοιχείο του αέρα και αυτό σημαίνει ότι λειτουργούν βάση λογικής και αναζητούν ανθρώπους που τους διεγείρουν πνευματικά. Είναι σημαντικό γι’ αυτούς να έχετε κοινά ενδιαφέροντα και να μοιράζεστε κοινές απόψεις και ιδέες με αυτούς. Θέλουν ανοιχτόμυαλους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα μαζί τους. Εάν έχετε συντηρητικές απόψεις ή αν πάτε κόντρα σε αυτά που πιστεύουν, τότε είναι πολύ πιθανό να σταματήσουν να ασχολούνται μαζί σας. Ο Υδροχόος είναι ένα ζώδιο που δίνει προτεραιότητα στην ανεξαρτησία του και προτιμά πιο χαλαρές καταστάσεις ή σχέσεις που τους επιτρέπουν να είναι ο εαυτός τους. Αν προσπαθήσετε να τους περιορίσετε ή να τους εκβιάσετε συναισθηματικά, τότε το ghosting είναι μονόδρομος.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες είναι ένα ζώδιο ακατανόητο για πολλούς, αφού έχουν μια υποκειμενική σκέψη και ερμηνεύουν τις καταστάσεις με τον δικό τους τρόπο. Η ποιότητα του ζωδίου είναι μεταβλητή και το στοιχείο του είναι το νερό. Αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά ευεπηρέαστοι και οι διαθέσεις τους αλλάζουν πολύ εύκολα. Το συναίσθημα παίζει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις τους και μπορεί να αποστασιοποιηθούν από μια κατάσταση μόνο και μόνο επειδή δεν τους συγκινεί και δεν τους αγγίζει σε βάθος. Οι Ιχθύες έχουν ανάγκη από ρομάντζο, όμως πολλές φορές δεν έχουν καλή επαφή με την πραγματικότητα και μπορεί να παρασύρονται από τις φαντασιώσεις τους και να εξιδανικεύουν τον άνθρωπο που έχουν απέναντι τους. Εάν λοιπόν διαπιστώσουν ότι δεν ανταποκρίνεστε στην εικόνα που είχαν στο μυαλό τους, μπορεί να απογοητευτούν και να εξαφανιστούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Δυσκολεύονται με τα όρια και είναι τα άτομα εκείνα που θα σε αφήσουν στην ασάφεια και στην αβεβαιότητα. Θα αποφύγουν την κατά μέτωπο σύγκρουση γιατί είναι αρκετά ενοχικοί και θεωρούν ότι θα πληγώσουν το άλλο άτομο εάν πουν ευθέως τι τους ενοχλεί. Πολλές φορές επικρατεί σύγχυση στο μυαλό τους και δεν είναι σίγουροι για το μεταξύ σας. Ίσως λοιπόν να μπαινοβγαίνουν στη ζωή σας ή να αφήνουν ανοιχτές τις επιλογές τους μέχρι να βεβαιωθούν για τα δικά τους συναισθήματα.

asibiliou.gr