Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να κάνουν το ζήτημα της παροχής Υγείας κριτήριο ψήφου στις 25 του Ιούνη, τόνισε ο Γιώργος Λαμπρούλης, υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra».

Όπως σημείωσε τα ζητήματα της παροχής επείγουσας παροχής ιατρικής βοήθειας που αναδείχθηκαν με τον τραγικότερο τρόπο με τους τρεις θανάτους, αλλά και τα προβλήματα στις δημόσιες μονάδες υγείας, είναι διαχρονικά.

Ο Γ. Λαμπρούλης εξήγησε ότι όλες οι κυβερνήσεις, ειδικά τα τελευταία 15 χρόνια, με τις αναδιαρθρώσεις που προχώρησαν, παίρνοντας η μία τη σκυτάλη από την άλλη ακολούθησαν αντιλαϊκή πολιτική υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, κλεισίματος νοσοκομείων, απαξίωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τα αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής τα έζησε ο λαός και την περίοδο της πανδημίας με χιλιάδες νεκρούς, πρόσθεσε.

Σήμερα, υπογράμμισε ο Γ. Λαμπρούλης, τα δημόσια νοσοκομεία παραπαίουν καθώς το σύστημα υηείας λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, εμπορευματοποιείται ακόμα περισσότερο και μετατρέπονται περαιτέρω τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις στη λογική κόστους οφέλους.

Κάλεσε τον λαό να σκεφτεί τι Υγεία θέλει να έχει και τόνισε ότι το ΚΚΕ παλεύει για δημόσιο καθολικό σύστημα υγείας, με όλες τις παροχές που μπορεί να δώσει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Σχετικά με την ανάλγητες δηλώσεις του πολιτευτή της ΝΔ, Σπ. Πνευματικού, ο Γ. Λαμπρούλης έκανε λόγο «πρακτικές Μένγκελε», αλλά ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα δεν είναι αν αποπέμφθηκε από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο συγκεκριμένος, αλλά αν με τέτοιες δηλώσεις δημιουργείται έδαφος για τέτοιες απόψεις στην ελληνική κοινωνία.