Η κυβέρνηση αξιοποιεί τα οξυμένα προβλήματα στο εθνικό σύστημα υγείας, τα οποία δημιουργήθηκαν διαχρονικά στη βάση της πολιτικής που εφάρμοσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της εμπορευματοποιήσης, της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, της μετατροπής των δημόσιων νοσοκομείων σε επιχειρήσεις και της ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και παρουσιάζει την ίδια πολιτική ως συνταγή και λύση.

Τα παραπάνω τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης στην δευτερολογία του, στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Όπως σημείωσε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στην στρατηγική της ΕΕ που θέλει την Υγεία εμπόρευμα και την απόσυρση του κράτους από την χρηματοδότηση στην Υγεία, για να πηγαίνουν αυτά τα χρήματα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αναγκάζοντας τον λαό να υπερχρεώνεται για να γιατρευτεί.

Όσο για τα περί «δικαιώματος επιλογής», «ελευθερίας» και «εκσυγχρονισμού», που ακούστηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης σχετικά με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, οι ρυθμίσεις αποτελούν απάνθρωπο εκβιασμό και δικαίωμα επιλογής με το πιστόλι στον κρόταφο, είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Λαμπρούλης.

«Οι άνεργοι και οι φτωχοί που δημιούργησαν με τις πολιτικές τους οι κυβερνήσεις, τί δικαίωμα επιλογής έχουν;», επισήμανε, προσθέτοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι εξαρτώνται από την οικονομική τους δυνατότητα για το αν θα γιατρευτούν, αλλιώς αν δεν έχουν, θα περιμένουν στα αζήτητα.

Κατήγγειλε ακόμα την κυβέρνηση ότι «κλείνει τα αυτιά της» όταν κάνει προτάσεις το ΚΚΕ, μεταφέροντας τα αιτήματα των υγειονομικών αύξηση της χρηματοδότησης και κάλυψη όλων των οργανικών κενών στα νοσοκομεία.

Ο Γ. Λαμπρούλης υπογράμμισε ότι πρέπει να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, καθώς το 95% των φόρων το πληρώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός. Την ίδια ώρα 500 ανώνυμες εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο έχουν 20-22 δισ. κέρδη τον χρόνο, ενώ πέρσι οι ΝΑΤΟικές δαπάνες ήταν 8 δισ. πέρσι και θα είναι φέτος ακόμα περισσότερες. Να λοιπόν που μπορεί να βρει λεφτά η κυβέρνηση για την Υγεία, είπε.

Κλείνοντας ξεκαθάρισε ότι το δίκιο θα κριθεί στον δρόμο και κάλεσε τον λαός και τους υγειονομικούς να εντείνουν τον αγώνα για δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα υγείας και δωρεάν φάρμακα για τον λαό κατόπιν ιατρικής συνταγής.